Cartofii la cuptor sunt o garnitură populară care se bucură de o mulţime de forme de pregătire şi care se asortează foarte bine cu diverse tipuri de fripturi. În cazul cartofilor copţi cu usturoi şi rozmarin, friptura poate să lipsească liniştită, pentru că reţeta pe care ţi-o propunem este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Mici secrete, mari efecte!
Ingrediente pentru 12 porții:
- 6 căţei de usturoi
- 2 crenguţe de rozmarin
- 1/2 cană unt (sau 1 pachet de unt)
- 1,5 kg cartofi roşii mici
- 1,5 kg cartofi albi mici, cu coaja subţire (eventual cartofi noi)
- sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt mărunţit
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Pasul 1: Preîncălzeşti cuptorul la 200°C.
Pasul 2: Zdrobeşti căţeii de usturoi şi mărunţeşti fin frunzele de rozmarin (culese de pe crenguţe).
Pasul 3: Topeşti untul la foc mediu într-o tigaie mică, apoi adaugi lămâia tăiată felii subţiri, rozmarinul şi usturoiul. Micşorezi flacăra şi laşi să se înnăbuşe tot 10 minute.
Pasul 4: Aşezi cartofii pe tava grill şi torni deasupra lor amestecul cu unt.
Pasul 5: Laşi tava în cuptor 35-45 de minute, până când cartofii se înmoaie şi capătă o culoare auriu-maronie.
Pasul 6: Aşezi cartofii pe un platou sau pe o farfurie mare, presari sare, piper şi pătrunjelul, servind totul cu poftă mare!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: