• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Legume văratice umplute by Emile Henry

Legume văratice umplute by Emile Henry

Legumele umplute sunt o modalitate uşoară de a prepara o mâncare apetisantă, lucru care le face să fie extrem de răspândite şi populare în bucătăriile tradiţionale ale multor ţări de pe glob. Poţi găti o mâncare delicioasă şi plină de savoare, pornind de la o varietate largă de legume cât şi de la o mulţime de umpluturi făcute din carne, orez sau alte legume.

Ingrediente (pentru 4 porții):

    • 4 roșii mari
    • 4 zucchini rotunzi
    • 4 cepe albe întregi
    • 800 gr pulpă de miel
    • 150 gr de orez
    • 80 gr pesmet
    • 50 ml lapte
    • 2 linguri ulei de măsline
    • 2 căței de usturoi tocați
    • 1 lingură de condiment Ras El-Hanout
    • 30 gr ghimbir proaspăt ras
    • 2 lingurițe de stafide
    • 8 fire de coriandru
    • 3 linguri de ulei de măsline
    • 150 gr de crutoane mărunțite pentru topping
    • sare și piper

Mod de preparare:

Pas 1: Taie un capac din vârful roșiilor și dovleceilor. Golește-le conținutul folosind o lingură sau o cupă. Nu arunca nici capacul nici conținutul. Presară roșiile cu sare și lasă-le cu gura în jos pe un grătar să se scurgă.

Pas 2: Gătește la aburi ceapa și dovlecelul, necurăţaţi de coajă, timp de 20 de minute. Lasă-le să se răcorească.

Pas 3: Odată răcite, se curăţă ceapa de coajă, se taie un capac și se scobește conținutul la fel ca la roșii.

Pas 4: Toacă mărunt conținutul cepei și cel al dovleceilor.

Pas 5: Înmoaie pesmetul în lapte. Taie carnea de miel în cuburi mari. Într-o tigaie, încălzeşte uleiul, adăugă cuburile de miel și rumenește-le timp de 5 minute. Scoate-le și lăsă-le deoparte.

Pas 6: Pune ceapa tocată, usturoiul și ghimbirul în aceeași tigaie. Rumenește-le timp de 5 minute. Adăuga conținutul dovleceilor și amestecă rapid. Ia tigaia de pe foc.

Pas 7: Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Pas 8: Taie carnea de miel în bucățele mici. Mărunțește coriandrul. Într-un castron încăpător amestecă carnea de miel, conținutul tigăii, condimentul Ras-El Hanout, stafidele și coriandrul. Condimentează cu sare și piper.

Pas 9: Așează legumele cu gaura în sus într-un vas uns cu ulei.

Pas 10: Pune puțin orez în partea de jos a roșiilor și a dovlecelilor (pentru a absorbi apa din legume în timpul gătitului). Umple legumele cu compoziția de carne și legume. Presară-le cu pesmetul pentru topping. Gătește timp de 45 de minute, adăugând cu o lingură din când în când sucul rezultat la gătit peste legume.

Pas 11: Adaugă capacele legumelor înapoi cu 15 minute înainte de sfârșitul perioadei de gătire.

Produse recomandate:

valuePrice lei

valuePrice lei

valuePrice lei

valuePrice lei

valuePrice lei

valuePrice lei

valuePrice lei

valuePrice lei

Alte articole care te-ar putea interesa: