Cotletele de miel la grătar sunt o minunăție delicioasă care excelează la capitolul gust și savoare! Mirosul şi combinaţia de arome îi va tenta cu siguranţă şi pe cei care nu au mielul pe lista lor de preferinţe. Cotletele de miel sunt numai bune pentru marinat în tot felul de condimente după care să fie simplu rumenite pe grătar sau la cuptor.
Ingrediente pentru 4 porții
- 3-4 căței de usturoi
- 2-3 fire de rozmarin
- 3 fire de cimbru
- 2 ardei iuți, mici
- 100 ml ulei de măsline
- 12 cotlete de miel, fiecare aprox. 60 gr
- 500 gr roșii Cherry
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
- Zdrobește usturoiul și toacă mărunt rozmarinul și cimbrul. Taie în jumătăți ardeii iuți și îndepărtează semințele. Amestecă toate ingredientele cu uleiul de măsline.
- Pune cotletele într-o farfurie adâncă și toarnă deasupra amestecul de plante și usturoi și marinează-le timp de 3-4 ore, la temperatura camerei, acoperite.
- Spală roșiile Cherry și usucă-le pe un șervet de hârtie.
- Scoate cotletele de miel din marinadă și condimentează carnea cu sare și piper.
- Prăjește cotletele pe grătar împreună cu roșiile Cherry timp de ~4 minute pe fiecare parte.
- Serveşte-le cât încă sunt calde.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: