Gătitul cu wok-ul reflectă perfect stilul minimalist și plin de semnificații al zonei asiatice, unde totul are o armonie și o continuitate aparte, unde fiecare ingredient vine să completeze gustul final, fără mari eforturi, agitație sau consum inutil de energie. Simplitatea realizării preparatelor nu face altceva decât să îmbogățească rafinamentul unei astfel de experiențe culinare.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 1 kg de creveți de dimensiuni medii
- 150 gr făină
- 1 pliculeț de praf de copt
- 310 ml apă
- 1 ou
- 50 gr mălai
- 120 gr miere
- 1 lingură de semințe de susan
- ulei vegetal
- ceapă verde, tăiată fin
Mod de preparare:
Pas 1: 1. Curăţă creveții, lăsând cozile intacte.
Pas 2: 2. Presară făină într-un vas de dimensiuni medii. Adaugă treptat apa și oul și amestecă bine, până când aluatul este bine legat.
Pas 3: 3. Dă creveții mai întâi prin mălai, apoi prin aluatul cu făină, având grijă să nu acoperi și cozile.
Pas 4: 4. Pune ulei vegetal în wok până la jumătatea marginilor vasului și lasă-l la încălzit. Când este gata, pune creveții în wok, lăsându-i să se prăjească până prind o culoare maronie deschisă. Scoate creveţii într-o tavă căptușită cu prosoape din hârtie pentru a scapa de excesul de ulei.
Pas 5: Între timp, pune mierea într-o oală și las-o să atingă punctul de fierbere și apoi stinge focul.
Pas 6: Pregătește farfuriile în care vrei să servești preparatul și împarte creveții în porții egale.
Pas 7: Toarnă mierea fierbinte peste fiecare farfurie, apoi presară semințe de susan și feliuțe de ceapă verde.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: