Pofta de frigărui vine cu anotimpul, așa că te îndemnăm să încerci o rețeta simplă, rapidă, dar mai ales gustoasă. Cheia acestor frigărui de pui este sosul în care lași ingredientele la marinat. Și-apoi...să mănânci încet și să ai grijă la degete!
Ingrediente pentru 2 porții:
- 1/4 cană sos pesto, cu busuioc
- coaja răzuită a unei lămâi
- sucul unei jumătăți de lămâie
- 230 gr piept de pui fără piele, dezosat, tăiat în bucățele de 2.5 cm
- 230 gr legume asortate (roșii cherry, bucățele de ardei gras, felii de dovlecel, ciupercuțe, cubulețe de vinete)
- 4 țepușe pentru frigărui (aprox. 25 cm)
Mod de preparare:
Pas 1: Amesteci sosul pesto, coaja de lămâie și sucul de lămâie într-o pungă mare, resigilabilă. Adaugi puiul și legumele în pungă și o sigilezi, după care lași ingredientele la marinat în frigider, aproximativ o oră.
Pas 2: Așezi alternativ pe țepușe bucățile de pui și legumele.
Pas 3: Preîncălzeşti grătarul sau plita grill pentru frigărui (de preferat), așezi tepuşele la locul lor și le mai întorci după 5 minute. După 3 minute, iar le întorci, și le iei de pe plită atunci când observi că legumele au devenit moi și puiul a fost bine pătruns de căldură.
Pas 4: Presari piper măcinat și sare, după gust și te poți așeza la masă.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: