• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Cum se taie un pui în bucăţi

Cum se taie un pui în bucăţi

Cumpărarea unui pui întreg, în loc de părţi individuale, este adesea mai economică. Dacă nu doreşti să prepari tot puiul într-un singur fel de mâncare, trebuie să îl tai în părţi individuale înainte de a îl găti. Iată cei 6 paşi pentru tăierea unui pui întreg în bucăţi: 2 jumătăţi de piept, 2 pulpe superioare, 2 ciocănele şi 2 aripi, plus o bucată de spate.

Pasi de urmat

Pasul 1 - Pune pasărea pe spate. Trage de o aripă pentru a determina exact locul în care aceasta are articulaţia. Pentru a separa aripa de pui, utilizează un cuţit ascuţit pentru a tăia exact pe articulaţie. Repetă cu cealaltă aripa.

Pasul 2 - Trage de un copan pentru a determina exact spaţiul dintre acesta şi restul corpului. Pentru a îndepărta întregul copan, taie mai întâi pielea dintre coapsă şi piept.

Pasul 3 - Continuă să tragi copanul şi să-l răsuceşti puţin pentru a determina locul în care acesta are articulaţia. Foloseşte un cuţit de dezosare sau un cuţit al bucătarului pentru a tăia îmbinarea. Repetă cu celălalt copan.

Pasul 4 - Pune fiecare copan cu pielea în jos. Flexează puţin pentru a vedea unde se află articulaţia dintre ciocănel şi pulpa superioară. Dacă nu reuşeşti să-ţi dai seama, caută linia subţire de grăsime perpendiculară pe copan. Taie direct prin linia de grăsime pentru a separa ciocănelul şi pulpa superioară. Repetă cu celălalt copan.

Pasul 5 - Pentru a înlătura spinarea, începe de la un capăt al păsării şi taie, prin lateral, spatele de piept în ambele părţi utilizând o foarfecă de bucătărie. Poţi păstra spatele şi gâtul pentru o supă.

Pasul 6 - Pentru a tăia pieptul în două jumătăţi, aşeză-l cu pielea în jos, expunând osul din mijlocul acestuia. Pentru a-ţi proteja mâna, pliază un prosop de bucătărie şi pune-l pe un cuţit greu şi bine ascuţit. Apasă cât de tare poţi în jos,chiar prin centrul pieptului pentru a tăia osul roşiatic şi cartilajul. Acum ai 2 jumătăţi de piept. Dacă vrei bucăţi şi mai mici poţi să tai fiecare jumătate de piept iarăşi în jumătate.

Acum ai un pui proporţionat perfect!

 

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: