Sincer, supa este ridicol de uşor de făcut. Fierbi câteva legume, le pasezi, adaugi brânza şi este gata de servit. Gustul nemaipomenit te va duce instant cu gândul la mâncarea din restaurantele de lux. În plus este şi foarte consistentă şi îţi va da mereu o stare de bine.
Ingrediente
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 80 gr unt
- 3 linguri de făină
- 2 căţei de usturoi
- 1 conopidă, desfăcută în bucheţele mici
- 1 linguriţă de muştar
- 400 ml de lapte
- 300 gr de brânză cheddar
- 350 ml supă de pui sau de legume
- 50 gr de parmezan
Mod de preparare
Pas 1 - Se pune într-un vas încăpător ceapa, untul şi usturoiul şi se căleşte până ce ceapa începe să devină sticloasă. Se adaugă făina şi se căleşte în continuare amestecând încontinu timp de 1 minut.
Pas 2 - Se adaugă în vas conopida şi încet supa şi laptele. Se adaugă şi muştarul. Se lasă la foc mic timp de 10-15 minute până când conopida este bine fiartă.
Pas 3 - După ce conopida este fiartă, transferă conţinutul într-un blender şi amestecă bine până devine cremoasă. Apoi transfer-o înapoi în vasul iniţial şi pune-o iar pe foc mic.
Pas 4 - Adaugă brânza şi las-o să se topească încet.
Serveşte imediat cu pâine proaspătă. Poţi întotdeauna să pui şi puţin parmezan deasupra.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: