Un fel sofisticat, dar în același timp ușor de preparat, această rețetă cu iz mediteranean cucerește prin culoare și prin gustul natural al ingredientelor. Va impresiona și pe cei mai pretențioși invitați și mai ales va reprezenta atracția culinară a unui grătar de weekend.
Ingrediente pentru 4 porții (12 frigărui):
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 2-3 cepe roșii
- 1 dovlecel verde
- 1 dovlecel galben
- 24 de crevete King Prawn, curățate și uscate
- 2 căței de usturoi
- 2 fire de pătrunjel
- 2 fire de busuioc
- 2 fire de mentă
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 2 lingurițe Ras el Hanut (amestec de condimente marocane)
- sare
Mod de preparare:
Pas 1: Taie în jumătate ardeii, curăţă-i de semințe și taie-i în bucăți de 3 cm.
Pas 2: Curăţă cepele de coajă și taie-le în bucăți de 3 cm.
Pas 3: Spală bine dovleceii (nu este nevoie să cureți coaja), taie dovleceii pe jumătate în lungime și apoi în bucăți de 1 cm grosime.
Pas 4: Curăţă usturoiul și mărunțește-l.
Pas 5: Alege frunzele ierburilor și toacă-le fin.
Pas 6: Amestecă usturoiul, ierburile, uleiul, sarea și condimentul Ras el Hanut.
Pas 7: Înfige în țepușe bucățile de legume și crevetele alternând câte una din fiecare.
Pas 8: Condimentează bine cu amestecul de mai sus și lasă-le la marinat timp de o oră.
Pas 9: Încinge bine un grătar sau o tigaie grill.
Pas 10: Scutură bine frigăruile permițând să se scurgă lichidul care n-a fost absorbit și gătește-le pe la foc iute 6-8 minute.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: