Un hamburger de inspirație spaniolă? De ce nu! Combină elemente și mirodenii din bucătăria spaniolă cu ingrediente proaspete și pregătește chiar la tine acasă un burger delicios.
Chifle
Ingrediente maia:
- 40 gr făină
- 40 gr apă
- 1.5 gr drojdie uscată
- 10 gr zahăr
Ingrediente aluat:
- 55 gr apă
- 55 gr lapte
- 20 gr ulei de măsline
- 1/2 linguriță miere
- 210 gr făină
- 1 praf de sare de mare
Mod de preparare:
- Adăugă toate ingredientele pentru maia într-un castron de mixer și frământă-le timp de 2-3 minute folosind un mixer. Acoperă castronul cu un șervet și lasă-le să se odihnească timp de cel puțin o oră într-un loc cald.
- Pentru aluat adăugă toate celelalte ingrediente, în afară de sare, la maia și frământă timp de 4 minute la cea mai joasă setare a mixerului. Adăugă sarea și frământă timp de încă 6 minute. Acoperă din nou castronul lasă-le să se odihnească din nou timp de cel puțin o oră.
- Împărte aluatul în patru porții și formează bile de aluat. Acoperă castronul cu un șervet și lasă-le să se odihnească din nou timp de o oră.
- Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 8-10 minute. Dupa ce le scoți din cuptor înfășoară chiflele într-un șervet curat pentru a nu se încruda.
Cartofi cu sos de roșii
Ingrediente:
- 600 gr cartofi
- 4-5 linguri de ulei de măsline
- 200 gr roșii
- 150 gr roșii Cherry
- 1 ardei iute proaspăt
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de paprika
- 1 lingură de pastă de tomate
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
- Coace cartofii și taie-i în cuburi mari (2-3 cm).
- Curăţă ceapa și usturoiul. Feliază-le fin. Sotează ușor ceapa într-o tigaie, în 2 linguri de ulei, până când devine translucidă, adaugă usturoiul şi mai căleşte încă 1 minut. Ia tigaia de pe foc și las-o deoparte.
- Toacă roșiile și ardeiul iute în cuburi mici. Pune-Ie în tigaie, adaugă peste boiaua de ardei, sare după gust, un vârf de zahăr și fierbe-le timp de aproximativ 15 minute, amestecând ocazional. Potrivește-le de sare și piper.
- Într-o altă tigaie adaugă restul de ulei de măsline și prăjește cartofii până ce devin galben aurii. Înainte de servire adaugă sosul de roșii deasupra.
Hamburger
Ingrediente:
- 4 chifle de burger
- 600 gr de carne tocată de porc Iberian
- 8 ardei roșii murați, tocați fin
- 4 linguri de sos Aioli
- 1 ceapă roșie mare
- 100 gr brânză Manchego
- 16-20 felii subțiri de cârnat Chorizo
- rucolla
Mod de preparare:
- Așează feliile de cârnat Chorizo pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt și coace-le într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 10 minute până când devin crocante.
- Curăţă ceapa și taie-o în inele.
- Taie pe din două chiflele și rumenește-le bine pe partea interioară.
- Împarte carnea în patru și formează chiftelele de hamburger. Încălzește o tigaie grill și prăjește chiftelele timp de aproximativ 4 minute pe ambele părți.
- Unge cu sos Aioli ambele jumătăți ale chiflelor. Apoi distribuie ardeiul murat și inelele de ceapă deasupra uneia. Așează carnea deasupra. Pune aproximativ 4-5 felii de Chorizo pe partea superioară și câte o felie de brânză Manchego peste. Se presară rucolla pe partea superioară și se poziționează deasupra jumătatea superioară a chiflei.
- Se servesc cu cartofi și sos de roșii
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: