Te invităm la un mic dejun gustos, cu un mod de prezentare ingenios, după reţeta Alexandrei Cazacu! Hummus cu avocado este propunerea câştigătoarei noastre din 21 februarie care, după cum ne-a mărturisit, a inventat-o pentru a împăca toate gusturile din casă.
Felicitări, noi credem că a reuşit!
Ingrediente (2 porţii):
1 conservă de năut prefiert
2 ouă (opţional, de prepeliţă)
2 fructe avocado medii, bine coapte
3 linguri de ulei de măsline
1 ½ lingură de pastă de susan
3 linguri de suc de lămâie
1 căţel de usturoi
sare şi piper proaspat
1/8 linguriţă de chimen
Ingrediente pentru servire: roşii cherry, spanac, ceapă verde, castraveţi, ridichi, pătrunjel tocat mărunt etc.
Mod de preparare:
Pasul 1: Se taie un avocado în jumătate, se aruncă sâmburele şi se pune câte un ou în fiecare parte, în spaţiul liber. Se presară după gust, sare şi piper, apoi se aşază cele două jumătăţi într-o tavă şi se lasă în cuptorul încins la 180°C, aproximativ 25 minute.
Pasul 2: Cât timp se pregătesc ouăle în avocado, se pregăteşte pasta. Se scurge năutul de lichid (nu se aruncă toată apa, se păstrează ½ ceaşcă) şi se pune în blender. Se adaugă uleiul de măsline, pasta de susan, sucul de lămâie şi usturoiul, şi se lasă blenderul să pulseze 2 minute, până când se obţine o pastă cremoasă. Dacă pasta de năut nu este suficient de moale, se mai pot picura 1-2 linguri din apa păstrată din conserva de năut.
Pasul 3: Se asezonează cu sare şi piper, şi se adaugă chimenul şi fructul de avocado (cel rămas) decojit şi tăiat cubuleţe. Se mai pulsează încă 1-2 minute. La final, pasta ar trebui să aibă o consistenţă fină şi cremoasă.
Pasul 4: Se scot jumătăţile de avocado de la cuptor, se lasă puţin la răcorit. Pentru servirea humusului cu avocado se poate folosi lipie, pâine prăjită, crackerşi integrali sau pâine proaspătă. Se decorează cu roşii cherry, spanac, ceapă verde, praz, castraveţi, ridichi, puţin ulei de măsline şi cu pătrunjel tocat mărunt sau chiar ouă poşate (opţional).
Pofta mare!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: