Lasagna din zucchini este o abordare proaspătă a unui fel clasic. Prin înlocuirea foilor de lasagna din paste cu foi spiralate din dovlecei vei avea o lasagna delicioasă, cu conținut scăzut de carbohidrați și fără gluten. Rețeta pe care ți-o propunem este fără carne, deci perfectă pentru vegetarieni, are o textură puternică, o aromă îndrăzneață și este la fel de sățioasă ca și varianta originală căreia nu-i vei simți lipsa.
Ingrediente:
- 3 zucchini, tăiaţi la lungimi de 10,5 cm
- 600 gr brânză ricotta
- 1 ceapă galbenă (tocată, marunt)
- 2 căței de usturoi (tocaţi)
- 784 gr roșii (zdrobite)
- 1 ou, bătut
- 30 ml de ulei de măsline
- 20 gr pătrunjel (tocat, divizat)
- 5 gr cimbru
- 5 gr oregano
- 230 gr mozzarella (rasă)
- sare și piper
Mod de preparare
Pas 1 - Preîncălzeşte cuptorul la 220°C.
Pas 2 - Încinge uleiul într-o tigaie la temperatură medie și călește ceapa până când devine translucidă. Adăugă cimbrul, oregano și usturoiul și găteşte până când ceapa este bine rumenită. Adăugă roșiile zdrobite, dă temperatura mai mică și lasă-le la fiert timp de ~20 de minute. Condimentează sosul cu sare și piper.
Pas 3 - Între timp, într-un bol mediu, combină brânza ricotta, oul, pătrunjelul, sarea și piperul. Pune compoziția deoparte.
Pas 4 - Atașează accesoriul de spiralare foi din legume la mixerul de bucătărie KitchenAid®. Introdu adaptorul de legume în centrul accesoriului, aliniind semnele roșii. Fixează dovlecelul. Introdu țepușa până la capăt. Atașează lama de spiralare. Poziționează un castron sub lama de spiralare. Pornește mixerul pe viteza 2 şi spiralează. Repetă cu celelalte bucăți de dovlecel rămase.
Pas 5 - Taie foile de dovlecel rezultate în bucăți de ~23 cm. Întinde foile pe suprafața de lucru și tamponează-le cu un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate.
Pas 6 - Începe să asamblezi lasagna într-un vas caserolă, turnând un strat ușor de sos de roșii pe fund, un rând de foi de dovlecel care se suprapun puțin, puţin din amestecul de ricotta, apoi puţin sos. Repetă până termini compoziția de brânză, iar ultimul strat este din foi de dovlecel cu puțin sos de roșii pe deasupra. Presară totul cu mozzarella.
Pas 7 - Coace timp de ~40 minute.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: