• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Mini tarte cu spanac și ciuperci by KitchenAid

Mini tarte cu spanac și ciuperci by KitchenAid

Aceste minitarte cu spanac și ciuperci pot fi startul reuşit al unui meniu light de weekend. Nu sunt greu de preparat şi sunt şi mai delicioase dacă le prepari chiar tu în casă folosind în loc de aluat foi de legume. Nu sunt multe secrete aşa că doar urmează paşii de mai jos și succesul e garantat.

Ingrediente pentru 6 porții:

Pentru Foaie

    • 2 dovlecei, tăiaţi în bucăți de 10 cm
    • 2 păstarnaci, tăiați în bucăți de 10 cm
    • 10 ml ulei de măsline
    • 75 gr ceapă, tocată fin
    • 75 gr ciuperci, tocate
    • 450 gr de rucolla
    • 3 gr sare de mare
    • 3 gr piper negru proaspăt măcinat
    • 6 ouă
    • 60 ml smântână de gătit
    • 50 gr parmezan, ras
    • spray de gătit cu ulei de măsline

Mod de preparare:

Pas 1: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Pas 2: Alege o tavă cu 12 mini forme de brioșe. Tapetează tava de brioșe cu spray de gătit.

Pas 3: Atașează accesoriul de spiralare foi din legume la mixerul de bucătărie KitchenAid®. Introdu adaptorul de legume în centrul accesoriului, aliniind semnele roșii. Fixează dovlecelul. Introdu țepușa până la capăt. Atașează lama de spiralare. Poziționează un castron sub lama de spiralare. Pornește mixerul pe viteză 2 şi spiralează. Repetă cu celelalte bucăți de dovlecel și de pastarnac rămase.

Pas 4: Taie foile de dovlecel și de păstarnac rezultate în bucăți de ~10 cm. Întinde foile pe suprafața de lucru și tamponează-le cu un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate.

Pas 5: Așează câte 2 foi de pastarnac încrucişate în fiecare formă de brioșe. Coace-le 10 minute. Scoate-le din cuptor și așează 2 foi de dovlecel deasupra lor acoperind golurile rămase astfel încât să formeze crusta pentru tartă. Coace-le la cuptor încă 5 minute.

Pas 6: În timp ce crustele se coc, încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu.

Pas 7: Adaugă ceapa și ciupercile și călește-le 3-4 minute. Taie fin cotoarele de dovlecel și de păstarnac rămase de la feliat și adaugă-le în tigaie. Călește încă 2 minute. Amestecă rucolla și ia tigaia de pe foc.

Pas 8: Condimentează cu sare și piper. Lasă compoziția să se răcească.

Pas 9: Amestecă ouăle, parmezanul și smântâna într-un castron mare. Adăugă-le peste legumele călite și amestecă pentru a le combina. Împarte compoziția în formele de brioșă și coace15 minute.

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: