• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Ouă bătute, în aluat de cartofi

Ouă bătute, în aluat de cartofi

Iată ce poţi face cu câţiva cartofi banali. Când suntem în criză de timp, idei, inspiraţie sau ingrediente, putem încerca această reţetă, super simplă, incredibil de gustoasă şi perfectă pentru orice moment al zilei. Doar câteva ingrediente... şi iese o bunătate pe care o putem servi nu doar la micul dejun, ci şi la prânz, cină sau ca aperitiv.

Ingrediente (12 porții):

  • 1 (3 căni și 1/2) pungă de cartofi feliați congelați;
  • 1/3 dintr-o cană cu ulei vegetal sau unt;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 1/4 linguriță de piper;
  • 6 ouă;
  • 2/3 dintr-o cană cu lapte;
  • 1/2 cană cu ceapă tăiată cubulețe;
  • 1/3 dintr-o cană cu ardei gras tăiat cubulețe;
  • 3/4 dintr-o cană cu șuncă tăiată cubulețe;
  • brânză Cheddar răzuită;
  • pătrunjel proaspăt tăiat, pentru așezonare.

Timp de pregătire:1 ora și 30 minute

Cum se face:

Pasul 1: Încălziți cuptorul până la 204°C. Într-un vas mare, amestecați cartofii, 1/4 dintr-o cană de ulei sau unt, sarea și piperul. Turnați aproximativ 1/3 din compoziția pe bază de cartofi în 12 forme de brioșe. Presați compoziția la bază și pe laturile fiecărei forme, apoi puneți-le în cuptor, timp de 30-35 minute. Scoateți formele din cuptor și lăsați-le să se răcească.

Pasul 2: Între timp, amestecați ouăle și laptele. Încălziți o tigaie antiaderentă pe o flacără medie. Adăugați uleiul rămas (sau untul) în tigaie și lăsați-l să se încălzească. Puneți ceapa și ardeiul gras în tigaie și sotați-le timp de 2-3 minute, până ce devin moi. Ceapa ar trebui să prindă o culoare aurie. Adăugați și cubulețele de șuncă și lăsați-le să se rumenească. Turnați compoziția cu ou și amestecați până când ouale se încheagă. Asezonați cu sare și piper, după gust.

Pasul 3: Scoateți aluatul din formele de brioșe și așezați-le pe un platou rezistent la temperaturi înalte. Umpleți fiecare formă din aluat cu amestecul pregătit anterior, puneți brânza rasă pe deasupra și băgați tava în cuptorul încălzit la 191ºC, timp de 2-3 minute, până când se topește brânza. Dacă doriți, presărați puțin pătrunjel proaspăt tăiat pe fiecare formă din aluat. Serviți preparatele calde.

Vă urăm poftă bună!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: