Un aperitiv relativ simplu de pregătit, ouăle umplute iau (paradoxal) diverse forme în bucătăria românească, în funcţie de ocazie sau de cel care găteşte. Îţi prezentăm reţeta lui Dorin Mihai Suciu, o variantă de reţetă care poate fi servită ca gustare de sine stătătoare la o şuetă cu prietenii. Felicitări!
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 cutie pate de pui, cu ficat din belşug
- 2 linguri maioneză, preparată în casă sau din comerţ
- 1 lingură muştar
- 2 gălbenuşuri fierte
- sare, piper
- pătrunjel verde
- măsline negre
Mod de preparare:
Pasul 1: Punem la fiert ouăle pentru 10 minute. Când au fiert, le trecem prin jet de apă rece şi le curăţăm. Le tăiem pe lungime şi scoatem gălbenuşul fiecăruia, iar albuşurile le aşezăm pe platou.
Pasul 2: Într-un castron, punem conţinutul conservei de pateu, adăugam 2 gălbenuşuri fierte, 2 linguri maioneză,1 lingură de muştar, sare, piper şi amestecăm totul foarte bine.
Pasul 3: Umplem jumătăţile de ouă cu această pastă şi decorăm cu feliuţe de măsline şi pătrunjel verde.
Pofta mare!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: