Care este diferenţa dintre un parfait şi o îngheţată? Principala diferenţă constă în faptul că la parfait adăugăm frişcă, ingredient care contribuie la aerarea desertului, iar ca avantaj, la preparare nu avem nevoie neapărat de o maşină de îngheţată. Este adevărat că muncim puţin mai mult, însă gustul parfait merită tot efortul!
Ingrediente pentru 4 porţii:
Pentru parfait:
- 130g zahăr;
- 4 gălbenuşuri de ou;
- 100ml sirop de soc;
- 100ml lapte;
- 300ml frişcă (fără zahăr).
Pentru căpşune cu piper verde:
- 300g căpşune;
- sucul unei portocale;
- 30g zahăr;
- aproximativ 25 boabe de piper verde.
Cum se face:
Pregăteşti căpşunele cu piper verde:
Pasul 1: Într-o crăticioară caramelizezi zahărul, apoi adaugi sucul de portocală şi boabele de piper.
Pasul 2: Laşi să fiarbă înăbuşit până se topeşte tot zahărul şi până scade compoziţia.
Pasul 3: Iei cratiţa de pe foc, o laşi să se răcească şi o bagi în frigider.
Pasul 4: Speli căpşunele şi le tai cubuleţe.
Pasul 5: Torni siropul cu suc de portocale peste căpşune şi amesteci uşor, să nu zdrobeşti căpşunele.
Pregăteşti parfaitul:
Pasul 1: În bolul mixerului Artisan KitchenAid, baţi bine gălbenuşurile de ou cu zahărul, până obţii o compoziţie cremoasă.
Pasul 2: Fierbi laptele în care ai amestecat siropul de soc şi apoi îl omogenizezi treptat cu amestecul din bol.
Pasul 3: Torni înapoi în cratiţă compoziţia obţinută în bol, o reaşezi pe foc şi amesteci până devine vâscoasă.
Pasul 4: O strecori în bol (în caz că s-au format cocoloaşe de ou) şi continui să o amesteci cu ajutorul mixerului până ajunge la temperatura camerei.
Pasul 5: Adaugi frişca în bol, dar de data amesteci compoziţia cu o spatulă, să nu pierzi aerul înglobat, şi apoi torni crema într-o tavă cu forme, dacă vrei să obţii parfait gata porţionat.
Pasul 6: Pui tava în frigider şi o laşi acolo aproximativ o oră. Dacă alegi o tavă adâncă, va trebui să aştepţi 3-4 ore.
Pasul 7: Aşezi porţia de parfait pe farfurie şi o garniseşti cu o lingură de căpşune cu piper verde.
Să ai poftă de dulce!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: