• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Parfait cu soc şi căpşune cu piper verde

Parfait cu soc şi căpşune cu piper verde

Care este diferenţa dintre un parfait şi o îngheţată? Principala diferenţă constă în faptul că la parfait adăugăm frişcă, ingredient care contribuie la aerarea desertului, iar ca avantaj, la preparare nu avem nevoie neapărat de o maşină de îngheţată. Este adevărat că muncim puţin mai mult, însă gustul parfait merită tot efortul!

Ingrediente pentru 4 porţii:

Pentru parfait:

  • 130g zahăr;
  • 4 gălbenuşuri de ou;
  • 100ml sirop de soc;
  • 100ml lapte;
  • 300ml frişcă (fără zahăr).

Pentru căpşune cu piper verde:

  • 300g căpşune;
  • sucul unei portocale;
  • 30g zahăr;
  • aproximativ 25 boabe de piper verde.

Cum se face:

Pregăteşti căpşunele cu piper verde:

Pasul 1: Într-o crăticioară caramelizezi zahărul, apoi adaugi sucul de portocală şi boabele de piper.

Pasul 2: Laşi să fiarbă înăbuşit până se topeşte tot zahărul şi până scade compoziţia.

Pasul 3: Iei cratiţa de pe foc, o laşi să se răcească şi o bagi în frigider.

Pasul 4: Speli căpşunele şi le tai cubuleţe.

Pasul 5: Torni siropul cu suc de portocale peste căpşune şi amesteci uşor, să nu zdrobeşti căpşunele.

Pregăteşti parfaitul:

Pasul 1: În bolul mixerului Artisan KitchenAid, baţi bine gălbenuşurile de ou cu zahărul, până obţii o compoziţie cremoasă.

Pasul 2: Fierbi laptele în care ai amestecat siropul de soc şi apoi îl omogenizezi treptat cu amestecul din bol.

Pasul 3: Torni înapoi în cratiţă compoziţia obţinută în bol, o reaşezi pe foc şi amesteci până devine vâscoasă.

Pasul 4: O strecori în bol (în caz că s-au format cocoloaşe de ou) şi continui să o amesteci cu ajutorul mixerului până ajunge la temperatura camerei.

Pasul 5: Adaugi frişca în bol, dar de data amesteci compoziţia cu o spatulă, să nu pierzi aerul înglobat, şi apoi torni crema într-o tavă cu forme, dacă vrei să obţii parfait gata porţionat.

Pasul 6: Pui tava în frigider şi o laşi acolo aproximativ o oră. Dacă alegi o tavă adâncă, va trebui să aştepţi 3-4 ore.

Pasul 7: Aşezi porţia de parfait pe farfurie şi o garniseşti cu o lingură de căpşune cu piper verde.

Să ai poftă de dulce!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: