“Când iau masa în oraş, dacă se află în meniu, salata Caesar este opţiunea mea preferată. Din păcate, însă, în 90% dintre cazuri este făcută cumva plictisitor. Din punctul meu de vedere secretul reuşitei acestei salate stă în dressingul pe care îl propun în această reţetă, şi folosirea unei tigăi de oţel la prăjirea puiului.”, spune Chef Daniel Wendorf. Am fost de faţă şi are perfectă dreptate!
Ingrediente pentru 4 porţii:
Pentru dressing :
- 1 gălbenuş de ou;
- 170ml ulei de măsline;
- 20g muştar de Dijon;
- 1 căţel de usturoi;
- 60ml oţet de vin alb;
- 35ml apă;
- 20g miere;
- 15g anşoa;
- 215ml smântână;
- 75g parmezan ras;
- sare şi piper, după gust.
Pentru fulgii de parmezan:
- 100g parmezan ras.
Pentru crutoane:
- 150g baghetă de pâine;
- ulei de măsline;
- sare.
Pentru asamblarea de final:
- 1 salată verde;
- 1 piept de pui;
- ulei de floarea-soarelui.
Cum se face:
Pasul 1:Adaugi într-un blender toate ingredientele pentru prepararea dressingului şi le omogenizezi bine.
Pasul 2: Pregăteşti crutoanele. Feliezi subţire bagheta de pâine, cât să obţii felii de aproximativ 2mm, apoi ungi fiecare felie cu ulei de măsline şi presari deasupra sare. Le aşezi pe grătarul cuptorului încălzit la 85˚C şi le laşi acolo până se usucă.
Pasul 3: Presari parmezanul ras pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt, o aşezi în cuptorul preîncălzit la 175˚C şi o laşi acolo până obţii fulgi de parmezan aurii şi crocanţi.
Pasul 4: Speli bine salata şi îi rupi frunzele în bucăţi, într-un bol.
Pasul 5: Feliezi pieptul de pui, apoi încingi puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşti feliuţele. Asezonezi puiul cu sare.
Pasul 6: Asamblezi salata Caesar, turnând dressingul peste salată, iar apoi presari fulgii de parmezan, crutoanele şi feliuţele de pui, la final.
Să ai poftă!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: