Apărut în Franţa în secolul al XIX-lea, acest delicios desert rece cunoaşte o mulţime de versiuni în toată lumea, care mai de care mai interesante, mai complicate şi mai rafinate. Ingredientele de bază - siropul de zahăr, ouăle şi smântâna se păstrează şi în reţeta pe care ţi-o propunem, iar la final vei obţine un parfait perfect, cu un gust echilibrat: dulce-acrişor.
Timp total: 30 minute
Ingrediente pentru 6 porții:
- 150g zahăr pudră;
- 160ml apă;
- 125g ciocolată neagră, tăiată mărunt;
- 4 gălbenuşuri de ou;
- 300ml smântână grasă, bine bătută;
- 1 lingură brandy;
- 40g fulgi de migdală, prăjiţi în prealabil;
- 2 linguri pudră de cacao, pentru decorare;
- 150 g zmeură, pentru decorare.
Cum se face:
Pasul 1: Îmbraci un interior de vas terrine cu hârtie de copt.
Pasul 2: Aşezi pe foc o cratiţă mică şi pui în ea apa şi zahărul. Amesteci bine până se dizolvă de tot zahărul, laşi să dea în clocot şi după 3 minute de fiert fără capac iei cratiţa de pe foc şi adaugi ciocolata. Amesteci până când se topeşte şi până obţii un sirop omogen.
Pasul 3: Baţi gălbenuşurile de ou 3-5 minute cu un mixer electric, într-un bol mic. Torni treptat siropul cu ciocolată din cratiţă şi amesteci încontinuu, până obţii o compoziţie omogenă. Peste torni smântâna, fulgii de migdale şi lingura de brandy. Amesteci iar ingredientele.
Pasul 4: Aşezi compoziţia finală în tavă, o acoperi cu capacul (sau cu o folie de bucătărie) şi o laşi în congelator o noapte, să se întărească.
Pasul 5: Scoţi parfait-ul din congelator chiar înainte de servire, îl tai în 6 felii groase, presari deasupra lor pudra de cacao şi zmeura.
Să ai poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: