“Dovleţeii” – tăiţeii din dovlecei, în combinaţie cu roşiile cherry şi cu brânza feta nu sunt doar arătoşi pe farfurie, ci şi foarte gustoşi, fiind o alternativă uşoară la pastele bogate în carbohidraţi. Mai ales că sunt şi simplu de pregătit cu ajutorul spiromatului. Aşadar, dacă te invităm la o porţie de savoare şi sănătate!
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 10 minute
Timp total: 20 minute
Ingrediente pentru 4 porții:
- 4 dovlecei medii;
- 4-6 roşii cherry;
- 1/4 cană ulei de măsline;
- 2-3 căţei usturoi zdrobiţi;
- 1/4 cană cu brânză feta, mărunţită;
- Sare şi piper, după gust;
- Vârf de cuţit fulgi de ardei iute (opţional).
Cum se face:
Pasul 1: Tai capetele dovleceilor. Cu ajutorul spiromatului, tai julienne dovleceii şi formezi tăiţei, până ajungi la miezul acestora, la partea cu seminţele.
Pasul 2: Tai roşiile cherry în sferturi şi le laşi deoparte.
Pasul 3: Încingi o tigaie la foc mediu. Torni uleiul de măsline, pui usturoiul şi presari după gust sare, piper şi fulgi de ardei iute (opţional). Sotezi aproximativ 1 minut, până împrăştie usturoiul un parfum puternic.Adaugi tăiţeii din dovlecei şi roşiile cherry, amesteci uşor şi mai sotezi 4-5 minute, până se înmoaie legumele.
Pasul 4: Aşezi tăiţeii pe farfurii şi presari deasupra fiecărei porţii cantităţi egale din brânza feta mărunţită.
Să ai poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: