Deşi ingredientele ne-ar putea duce cu gândul la o tocăniţă de legume, originea franţuzească a reţetei le transformă într-un deliciu cu design şi dichis. Rafinată şi totuşi uşor de preparat, la foc mic şi la cuptor, ratatouille poate fi servit atât ca fel principal, cât şi ca garnitură pe lângă fripturi.
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 40 minute
Ingrediente pentru 6 porţii:
- 2 cepe medii
- 1 dovlecel mediu
- 1 ardei galben
- 1 ardei roşu
- 1 vânătă
- 3 roşii medii
- 3 căţei usturoi
- 10 cl ulei de măsline
- ½ legătură de pătrunjel
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 linguriţă de zahăr pudră
- Sare şi piper
Cum se face:
Pasul 1: Încălziţi uleiul în vasul ceramic, la flacără mică.
Pasul 2: Tăiaţi ceapa în felii subţiri şi lăsaţi-o la călit în ulei, timp de 5-6 minute.
Pasul 3: Spălaţi şi curăţaţi ardeii şi roşiile, apoi tăiaţi-i în rondele. Tot rondele trebuie să devină şi vânăta şi dovlecelul. Adăugaţi-le pe rând în vas în această ordine: roşiile, ardeii, vânăta şi dovlecelul.
Pasul 5: Zdrobiţi usturoiul şi adăugaţi-l în vas, odată cu cimbrul. Tocaţi pătrunjelul şi presăraţi-l peste preparat.
Pasul 6: Asezonaţi după gust, apoi adăugaţi zahărul.
Pasul 7: Lăsaţi amestecul să fiarbă la foc mic, fără capac, timp de 10 minute, amestecând bine.
Pasul 8: După 10 minute, acoperiţi vasul şi puneţi-l în cuptorul preîncălzit la 180˚C, timp de 25-30 minute.
Sfaturi:
- Serviţi preparatul fierbinte, imediat după ce aţi presărat peste el nişte pătrunjel proaspăt tăiat.
- Puteţi varia felul în care tăiaţi legumele: ardeii - sub formă de fâşii, dovlecelul- sub formă de felii etc.Poftă mare!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: