Aşa cum îi sună numele, paupiette defineşte în limba franceză un tip clasic de preparat din carne care seamănă cu un pacheţel legat fedeleş cu sfoară pentru gătit. Din peşte, pui sau vită (cel mai frecvent), paupiette-le întotdeauna “învelesc” ceva - legume, fructe sau mirodenii, forţând ingredientele să îşi pună în comun cele mai puternice arome.
Timp de pregătire: 35 minute
Timp de gătire: 20 minute
Ingrediente pentru 6 porţii:
- 3 piepturi de pui (aprox. 600 g)
- 1 şalotă medie
- 1 morcov
- 3 crenguţe de rozmarin
- 30 g unt
- 10 cl vin alb
- 30 cl supă de pui
- 1 linguriţă de pastă de roşii
- 1 lingură de făină
- Sare şi piper
- Sfoară pentru gătit
Cum se face:
Pregătirea bucăţilor de Paupiette
Pasul 1: Tăiaţi piepturile de pui pe jumătate, pe lungime şi puneţi câte o crenguţă de rozmarin în fiecare.
Pasul 2: Rulaţi bucăţile de pui şi legaţi-le pe fiecare cu sfoară pentru gătit.
Gătitul propriu-zis
Pasul 1: Tăiaţi şalota în felii subţiri. Curăţaţi şi tăiaţi morcovul în bucăţi mici.
Pasul 2: Topiţi untul în vasul ceramic.
Pasul 3: Asezonaţi bucăţile de paupiette, puneţi-le în vas şi prăjiţi-le pe ambele părţi. Apoi le scoateţi din vas.
Pasul 4: Adăugaţi şalota şi bucăţile de morcov şi lăsaţi-le să se rumenească, timp de câteva minute.
Pasul 5: Adăugaţi vinul alb şi lăsaţi-l să fiarbă până se evaporă jumătate din cantitate.
Pasul 6: Puneţi făina şi pasta de roşii.
Pasul 7: Turnaţi supa de pui, adăugaţi câteva crenguţe de rozmarin şi lăsaţi amestecul să dea în clocot.
Pasul 8: Lăsaţi amestecul să scadă, până ce sosul devine cremos. Gustaţi şi asezonaţi, dacă este cazul.
Pasul 9: Puneţi bucăţile de paupiette înapoi în vas.
Pasul 10: Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la cuptorul deja încălzit la 180˚C, timp de 15-20 de minute.
Sfaturi la servire: Când este gata, îndepărtaţi cu atenţie sfoara pentru gătit. Aşezaţi preparatul pe un strat de sos, în fiecare farfurie, alături de o garnitură de orez basmatic.
Poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: