Vedeta acestei minunate rețete asiatice este sosul în stil vietnamez. Este ideală pentru zilele în care nu aveți foarte mult timp la dispoziție pentru a găti sau în cele în care doriți să mâncați ceva ușor și hrănitor.
Ingrediente salată:
- 170 gr noodles somen sau udon
- 450 gr piept de pui
- 6 fire de ceapă verde (3 fire întregi și 3 feliate subțire)
- rădăcină de ghimbir de ~2,5 cm
- 300 gr varză de Napa
- 2 morcovi
- 2 castraveți din soiul Persan
- 20 gr pătrunjel, tocat
Ingrediente dressing:
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 60 ml suc de lime
- 45 ml sos de pește
- 45 ml oțet de orez
- miere după gust
- 80 ml apă
- 1/2 jalapeno, tocat mărunt
Mod de preparare:
- Pune la fiert un vas mare cu apă. Când apa clocotește adaugă noodles și fierbe-i conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt fierți suficient scurge-i bine și pune-i într-un castron mare.
- Curăţă morcovii, castraveții și varza și taie-i bucăți de 10 cm lungime. (varza poate fi tăiată în sferturi dacă este prea groasă).
- Într-o cratiță încăpătoare adaugă până la 1/3 apă, cele 3 fire întregi de ceapă verde și rădăcina de ghimbir și fierbe-le. Când a dat în clocot adaugă și carnea de pui, redu flacăra și fierbe pentru încă 15 minute.
- Scoate carnea și las-o la răcit, după care taie-o în bucăți potrivite și adaug-o în castron peste noodles.
- La mixerul de bucătărie KitchenAid® atașează accesoriul pentru feliat și răzuit și montează cilindrul de razuire medie. Poziționează castronul cu noodles și pui chiar sub accesoriu astfel încât legumele procesate să cadă direct în el.
- Încarcă tubul accesoriului cu morcov, pornește mixerul pe viteza 6 și răzuie, repetă cu celelalte bucăți de morcov.
- Înlocuieşte cilindrul de mărunțire cu cel de feliere și încarcă tubul de alimentare cu castravete. Pornește mixerul la viteza 6 pentru a procesa. Repetă cu bucățile de castravete rămase.
- Înlocuiește castronul cu un altul, încăpător, schimbă cilindrul cu cel de tăiere julienne și procesează și varza de Napa.
- Spălă și usucă bine varza de Napa și pune-o în castronul cu fidea, pui, morcovi și castraveți.
- Combină ingredientele pentru dressing și amestecă bine ingredientele pentru a se omogeniza.
- Adaugă dressingul peste salată și amestecă.
- Presară cu ceapă verde tocată și pătrunjel și servește.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: