Vara este în toi și dacă te numeri printre cei care nu înnebunesc de plăcere să stea în căldura aragazului, dar vor totuși să mănânce ceva savuros, atunci îți propunem o rețetă simplă al cărei secret stă în calitatea ingredientelor sale.
Ingrediente pentru 6 porții:
- 500 gr de roșii “Heirloom” colorate, tăiate în bucăți mari
- 500 gr dintr-un pepene galben (preferabil soiul Charentais), tăiat în bucăți de dimensiunea celor de roșii
- 12 felii de prosciutto
- 12 mini mozzarella
- 1 pumn de frunze de rucolla
- ½ vârf de cuțit sare de mare
- puțin piper
- pâine proaspătă (pentru servire)
Ingrediente pentru dressing:
- 1,5 lingură de oțet din vin roșu
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de miere
Mod de pregătire:
- Pentru început, prepari dressingul: într-un bol mic amesteci bine ingredientele și apoi le lași în pace.
- Într-un bol generos, amesteci roșiile, pepenele și mozzarella cu puțin dressing, peste care presari sarea de mare și puțin piper. Pe un platou de servire sau o farfurie așezi una lângă alta feliile de prosciutto, fără să le înghesui, asezi rucolla și apoi răstorni peste ele roșiile și pepenele.
- Torni dressingul și deasupra și servești salata cu pâine proaspătă.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: