Sfecla roşie coaptă poate nu sună foarte incitant, dar folosind tehnica specială a gătitului în crustă de sare sfecla devine super-delicată în textură şi savuroasă. Chef Daniel Wendorf îţi arată cum să găteşti un preparat simplu dar cu gust şi aspect impresionant.
Ingrediente pentru sfeclă:
- 4 sfecle roșii de aceeaşi dimenisune (necurăţate de coajă dar bine spălate)
- 4 albuşuri de ou
- 600gr sare de mare grosieră
- 100gr făină
Mod de preparare sfeclă:
Pasul 1:
Bateți albuşurile de ou până devin ferme, amestecați în acestea sarea de mare și apoi făina. Va rezulta un aluat uşor şi cremos.
Pasul 2:
Întindeţi o parte (~o treime) din aluatul de sare pe o tavă, aşezaţi sfecla roşie pe el şi acoperiţi cu aluatul rămas.
Pasul 3:
Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 90 de minute.
Pasul 4:
Scoateţi din cuptor cu grijă să nu spargeţi crusta de sare.
Acum aveţi 2 posibilităţi de servire: una simplă în care scoateţi sfecla din coaja de sare, îi îndepărtaţi coaja , o tăiaţi bucăţi potrivite şi o serviţi aşa la masă sau varianta mai spectaculoasă în care aduceţi direct tava la masă şi invitaţi oaspeţii să “elibereze” fiecare bucată din sare şi să-şi pregătească singuri farfuria cu preparatul final (vă asigurăm că se vor distra copios).
Ingrediente pentru sosul de smântână:
- 200gr de smântână
- sucul de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
- puţin mărar
Mod de preparare sos:
Pasul 1: Se taie mărarul fin şi se amestecă în smântână
Pasul 2: Se condimentează cu restul ingredientelor
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: