Pe cât de bizar sună, pe atât de spectaculos este mixul acesta de arome și texturi, de inspirație germană. Dacă ești atent la calorii, nu te lăsa păcălit de cuvântul „supă”; crema asta e un mic dezastru caloric, dar așa-i stă bine unui preparat minunat de delicios.
Ingrediente:
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 2 căței usturoi
- 4 linguri unt nesărat
- 40 g făină
- 200 ml lapte
- 250 smântână pentru gătit 20% grăsime
- 480 ml bere blondă lager
- 280 g brânză Cheddar răzuită
- 1 lingură muștar de Dijon
- sare, piper
Mod de preparare:
Taie cepele și morcovii mărunt și pisează cei doi căței de usturoi.
Topește untul într-o oală la foc potrivit. Adaugă legumele tocate și călește-le timp de 10 minute la foc mic. Adaugă făina și amestecă bine în jur de 3 minute, până ce capătă o nuanță arămie. Asigură-te că amesteci compoziția foarte des.
Într-un vas separat combină laptele cu smântâna pentru gătit și toarnă amestescul peste făină, puțin câte puțin, amestecând constant.
Dă focul mai tare și adaugă berea și muștarul. Amestecă întreaga compoziție până ajunge să clocotească și spuma berii scade în totalitate.
Lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 10 minute până devine o compoziție groasă și cremoasă. Ia oala de pe foc și adaugă treptat brânza Cheddar răzuită, amestecând cu un tel. Gustă supa și adaugă sare și piper după nevoie.
Pentru un efect irezistibil, pune supa în castroane comestibile făcute din pâine rotundă cu miezul scobit. Garnisește cu bucățele de bacon crocant sau câțiva fulgi de brânză Cheddar răzuită și ceapă verde tocată fin.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: