O supă uşoară şi foarte aromată, simplu de făcut, din ingrediente proaspete, de sezon. Clasica supă de roşii este o variantă cu care nu ai cum să dai greş dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi în zilele calduroase. Este delicioasă atât caldă, cât şi rece.
Ingrediente pentru supă:
- 1 kg roşii bine coapte tăiate în jumătăţi
- 1 ceapă medie galbenă, tocată fin
- 500 gr zeamă de la supa de pui sau de legume
- 100 gr smântână grasă
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă sare de mare
Ingrediente pentru bruschette:
- 120 gr brânză cheddar mărunţită
- 8 - 12 felii de baghetă de ~1,5cm grosime feliate în diagonală
- 1/2 linguriţă sare de mare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Pasul 1:
Preîncălzeşte cuptorul la ~220°C. Aşezaţi roşiile într-un strat uniform, tăiate cu faţă în sus, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pasul 2:
Presară cu 1/2 linguriţă sare de mare şi stropiţi cu 2 linguri de ulei de măsline.
Pasul 3:
Prăjiţi ~ 30 minute până când roşiile se înmoaie, încep să se descompună şi devin puţin rumenite.
Pasul 4:
Între timp, într-o tigaie, încălzeşte 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa şi 1/4 linguriţă de sare de mare şi ţine pe foc amestecând continuu până când ceapa devine moale şi uşor rumenită. Pune deoparte până când roşiile sunt gata.
Pasul 5:
Când roşiile sunt gata, adăugă într-o oală încăpătoare supa de pui sau de legume, uleiul şi ceapa călită.
Pasul 6:
Ţine oala la foc mediu, amestecând pentru a combina bine ingredientele şi dă în clocot compoziţia. Fierbe timp de ~20 minute pentru a permite aromelor să se îmbine.
Pasul 7:
Ia oala de pe foc şi lasă compoziţia să se răcească uşor. Transferă totul într-un blender şi mixează până ce compoziţia devine uniformă şi cremoasă.
Pasul 8:
Pune o strecurătoare peste oală şi cu o lingură de gătit împinge uşor compoziţia înapoi în oală.
Adaugă smântâna, amestecă pentru a le combina, apoi pune la foc mic să se reîncălzească în timp ce faci bruschettele.
Pasul 9:
Preîncălzeşte cuptorul la ~180°C şi unge baghetele cu ulei de măsline. Acestea se aşează într-un strat uniform pe o foaie de copt şi se coc până ajung să aibă o culoare aurie.
Pasul 10:
Scoate-le din cuptor şi peste fiecare bucată de pâine presară cu grijă puţin caşcaval mărunţit. Băgă înapoi la cuptor până ce caşcavalul devine topit şi uşor rumenit. Ai grijă să nu se ardă.
Serveşte fiecare castron de supă caldă cu câte 2 bruschette şi puţin piper măcinat deasupra.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: