Ușor picantă, colorată, savuroasă și bună de servit la orice masă, o astfel de o supă gulaș din carne de vită, inspirată din bucătăria ungurească, este pe cât de simplă, pe atât de aromată şi surprinzătoare!
Ingrediente pentru 2-3 porții:
- 1 lingură ulei de rapiță
- 1 jumătate de ceapă mare, feliată
- 3 căței de usturoi, feliați
- 200 gr carne macră de vită, slabă, tăiată cubulețe
- 1 linguriță semințe de chimen
- 2 lingurițe boia de ardei afumat
- 400 gr roșii la conservă, tocate
- 600 ml supă de vită
- 1 cartof dulce, mediu, curățat și tăiat cubulețe
- 1 ardei iute verde, fără semințe și tăiat cubulețe mărunte
- 50 gr tăiţei de casă
Topping:
- 150 gr smântână grasă
- un pumn de pătrunjel tocat
Mod de pregătire:
- Încingi uleiul într-o cratiță mare și pui la prăjit ceapa și usturoiul, pentru aproximativ 5 minute, până ingredientele încep să-și schimbe culoarea. Adaugi carnea de vită și mărești focul, amesteci și o prăjeşti bine.
- Pui chimenul și cele 2 lingurițe de boia în cratiță, amesteci bine, apoi adaugi roșiile și supa de vită. Acoperi cratița cu un capac și o lași pe foc 30 de minute.
- Adaugi cartoful dulce și ardeiul verde, amesteci, pui din nou capacul deasupra și de data asta lași tot să se gătească 20 de minute.
- Îndepărtezi vasul de pe foc și lași supa să se răcească puțin, iar la servire adaugi smântână și pătrunjel.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: