Legenda spune că pastele “tagliatelle” au fost inventate de virtuosul chef al curţii regale, care a gătit la nunta Lucreziei d’Este cu Annibale II Bentivoglio din 1487, inspirându-se după...coafura ducesei. Nu ştim adevărul, dar ştim că reţeta de tagliatelle propusă de Chef Daniel Wendorf este extrem de gustoasă şi uşor de preparat.
Timp de pregătire: 30 minute
Ingrediente paste:
- 450 g făină de grâu dur
- 4 ouă
- 50 ml ulei de măsline
- Sare
Ingrediente sos:
- 600 g roşii
- 4 căţei de usturoi
- 1 ramură de busuioc
- 50 ml ulei de măsline
- Sare şi piper
Cum se fac pastele:
Pasul 1: Omogenizezi ouăle cu uleiul de măsline.
Pasul 2: Adaugi ouăle în făina de grâu dur, amesteci ingredientele şi frămânţi aluatul.
Pasul 3: Înveleşti aluatul într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider peste noapte.
Pasul 4: Tai aluatul în 4 părţi egale, presari făină de grâu dur pe blatul de lucru şi întinzi, pe rând, 4 foi de aluat.
Pasul 5: Cu ajutorul unui accesoriu pentru obţinerea foilor de paste, pregăteşti foile, una după alta. Dacă devin lipicioase, mai poţi presăra făină.
Pasul 6: Tai foile cu ajutorul accesoriului de tagliatelle.
Pasul 7: Fierbi pastele în apă sărată, timp de aproximativ 2-3 minute.
Cum se face sosul:
Pasul 1: Tai în cubuleţe roşiile, mărunţeşti busuiocul şi feliezi usturoiul.
Pasul 2: Încingi uleiul de măsline într-o tigaie şi torni feliuţele de usturoi în ea, la călit.
Pasul 3: Adaugi în tigaie roşiile şi busuiocul mărunţit, amesteci şi le laşi să se călească timp de 1 minut. Reglezi gustul cu sare şi piper.
Pasul 4: Adaugi tagliatellele, amesteci uşor şi apoi le poţi servi.
Poftă grande! ;)
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: