Ce poate fi mai delicios ca o tartă simplă cu legume de vară. Este perfectă pentru a fi servită atât ca aperitiv cât şi ca fel principal pentru o cină uşoară. Este o tartă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sățioasă.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce, tăiat în bucăți de 10 cm
- 10 ml ulei de măsline
- 1 ou bătut
- 30 gr parmezan ras
- 1 dovlecel, tăiat în bucăți de 10 cm
- 1 dovlecel galben, tăiat în bucăți de 10 cm
- 6 roșii Cherry, tăiate în jumătate
- 60 gr bile mozzarella, tăiate în jumătate
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper negru
- 30 gr busuioc proaspăt, tocat fin
Mod de preparare:
- Preîncălzeşte cuptorul la 205°C
- Atașează accesoriul de spiralare foi de legume la mixerul de bucătărie KitchenAid®. Introdu adaptorul de legume în centrul accesoriului, aliniind semnele roșii. Fixează cartoful dulce. Introdu țepușa până la capăt. Atașează lama de spiralare. Poziționează un castron sub lama de spiralare. Pornește mixerul pe viteza 2 şi spiralează. Repetă cu restul bucăților de cartof dulce și dovlecel rămase.
- Întinde foile pe suprafața de lucru și tamponează-le cu un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate.
- Într-o tavă pune o foaie de hârtie de copt și așează foile de cartof dulce suprapuse ușor peste margini astfel încât să acopere toată tava și să formeze crusta tartei. Unge-le cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline și coace ~20 minute.
- Taie foile de dovlecel la 15 cm lungime și în câte trei bucăți pe lățime.
- Unge crusta de cartof dulce cu ou bătut și presară parmezanul. Deasupra adaugă fâșiile de dovlecel, bucățile de mozzarella și roșiile Cherry.
- Stropește totul cu uleiul rămas și coace ~12 minute până se topește brânza și legumele se rumenesc.
- Presară cu busuioc și servește imediat.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: