“Am adaptat această reţetă pentru a putea fi preparată uşor acasă, mai repede decât orice altă variantă clasică. Acest lucru este posibil deoarece, în locul marinării de câteva zile a ficatului, folosesc metoda scăderii vinului, prin fierbere.”, spune Chef Daniel Wendorf. Puţin probabil să existe vreo metodă de preparare mai simplă a acestei delicatese!
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 500g ficat de gâscă/raţă
- 300ml Vin alb de Porto
- Sare
- Piper alb
Cum se face:
Pasul 1: Cureţi de vene ficatul, după ce l-ai desfăcut cu mâiniele în bucăţi, şi le îndepărtezi cu grijă. Aşezi apoi ficatul într-un bol.
Pasul 2: Fierbi cantitatea de vin alb şi o laşi să scadă până ajunge la 100ml, apoi torni vinul cald peste ficat.
Pasul 3: Amesteci uşor, cu mâinile, ficatul şi vinul, presărând sare şi piper alb, după gust.
Pasul 4: Aşezi compoziţia într-un vas terrine.
Pasul 5: Pui vasul terrine pe o tavă cu apă fierbinte şi îl acoperi cu capacul.
Pasul 6: Bagi tava cu terina în cuptorul încins la 120˚C şi o laşi acolo până când centrul terrinei atinge 55˚C.
Pasul 7: Scoţi vasul din cuptor, îl laşi să se răcorească şi apoi îl aşezi în frigider, să se răcească perfect înainte de servire.
Poftă bună!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: