Aparent ciocolata albă nu ar putea fi niciodată consumată cu măslinele, dar dacă cele două ingrediente fac parte din reţeta lui Chef Daniel Wendorf, avem toate motivele să încercăm această combinaţie. Mousse de ciocolată albă cu măsline este un desert ingenios şi răcoros, dar mai ales surprinzător, care se pregăteşte şi uşor. Aşadar, curaj!
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 50g măsline negre fără sâmburi
- 250g ciocolată albă
- 560ml smântână
- 5g gelatină
- 1 ou
- 1 gălbenuş de ou
- 15ml Arrak (băutură alcoolică din Orientul Mijlociu)
- 15ml Grand Marnier (lichior cu aromă de portocale)
Cum se face:
Pasul 1: Feliezi măslinele şi le usuci în cuptorul încins la o temperatură sub 100˚C, apoi le macini.
Pasul 2: Rupi în bucăţi ciocolata, o mărunţeşti, apoi o topeşti la bain-marie.
Pasul 3: Baţi bine smântâna.
Pasul 4: Pui gelatina în apă rece pentru 10 minute.
Pasul 5: Într-o cratiţă pusă pe foc torni gelatina şi băuturile alcoolice, şi amesteci până se dizolvă gelatina.
Pasul 6: Într-un bol aşezat la bain-marie pui ouăle şi le baţi cu un tel până devin pufoase şi cremoase.
Pasul 7: Torni peste ele conţinutul din cratiţă şi omogenizezi noua compoziţie.
Pasul 8: Adaugi ciocolata topită la bain-marie şi o amesteci, apoi procedezi la fel cu smântâna.
Pasul 9: Pui bolul în frigider şi îl laşi acolo cel puţin o oră.
Pasul 10: La servire, pe fiecare porţie presari măsline măcinate.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: