Dacă vrei să reduci consumul de carne sau carbohidrați, zoodles sunt soluția. Sunt foarte distractiv de făcut, sunt low-carb, fără gluten, “bogaţi” în low-calorii, și arată incredibil în farfurie! O super rețetă pentru orice moment al zilei fiindcă nu-ți ia mai mult de 10 minute ca să o prepari.
Ingrediente pentru pesto de broccoli:
- 120 ml ulei de măsline
- 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
- 50 gr frunze proaspete de busuioc
- 75 gr bucheţele crude de broccoli
- 70 gr semințe de pin, migdale sau nuci crude
- 2 lingurițe pastă albă miso
- 1/2 ceașcă de parmezan mărunțit (opțional)
- 2 căței de usturoi tocați
- 3/4 linguriță de sare de mare
- 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
Ingrediente pentru zoodles:
- 4 zucchini mici, spiralizati în zoodles
- 140 gr castravete tocat cubulețe
- 75 gr bucheţele crude broccoli tocate
- 30 gr semințe de cânepă
Mod de preparare:
Pas 1: Pentru a face pesto, pune uleiul de măsline, sucul de lămâie, busuiocul, broccoli, semințele de pin, miso (și parmezanul), usturoiul, sarea și piperul într-un KitchenAid® Power Plus® Blender.
Pas 2: Fixează capacul, scoate capacul de siguranță și introdu dispozitivul de manipulare. Rotește selectorul de viteză la 11 și procesează ingredientele timp de 20 până la 30 de secunde, folosind dispozitivul de manipulare pentru a ghida ingredientele printre lamele, până când sosul se uniformizează.
Pas 3: Într-un castron mare, amestcă zoodles cu castraveți și broccoli până când se combină bine.
Pas 4: Toarnă o cană de sos pesto pe zoodles până când aceștia sunt uniform acoperiți și adăugă suplimentar, treptat în funcție de preferințele tale.
Pas 5: Se condimentează cu sare și piper, după gust și se presară cu semințele de cânepă.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: