Dacă îți dorești să faci plăcinte simple dar nemaipomenite trebuie să ai o rețetă simplă de aluat care să fie potrivită pentru orice umplutură. Încearc-o pe cea din aluat dospit, după o rețetă tradițională, pentru plăcinte cu foi făcute în casă, moi și pufoase.
Ingrediente:
- 500 gr făină
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 25 gr drojdie proaspătă
- 220 ml apă călduță
- 1 ou la temperatura camerei (obligatoriu)
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr pudră
Mod de pregătire:
- Dizolvă drojdia proaspătă în apă călduță, pune lingurița de zahăr și o lingură cu vârf de făină. Las-o deoparte acoperită 10-15 minute până se umflă și face bule deasupra, semn că drojdia este activă.
- Restul de făină amestec-o cu sarea și apoi fă o adâncitură în mijloc și toarnă uleiul peste făină, urmat de ou și de compoziția cu drojdie.
- Amestecă totul și când s-a format o cocă scoate-o pe blatul de lucru, pudreaz-o cu făină și frământ-o energic ~10 minute. Trebuie ca aluatul să fie pufos și să nu se mai lipească deloc de mâini.
- Lasă aluatul la crescut într-un castron tapetat cu făină și acoperit cu folie de plastic. Într-o ora își va dubla volumul și este gata de folosit la ce ai nevoie.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: