Este imposibil să nu-ți placă tarta cu afine proaspete. Fiind în anotimpul în care suntem înconjurați de atâtea fructe proaspete trebuie să profităm din plin și să preparam cele mai sănătoase delicii pentru întreaga familie. Această rețetă de plăcintă este și destul de săracă în calorii ca să nu ne facem griji atunci când o savurăm.
Ingrediente:
- 6 căni cu afine
- 2 lingurițe de coajă de lămâie rasă
- 2 linguri cu suc de lămâie proaspăt
- 6 linguri de făină
- 150 gr de zahăr
- aluat de plăcintă (vezi aici reţeta)
Mod de pregătire:
- Încălzeşte cuptorul până la 180°C.
- Pune afinele într-un castron mare și presară deasupra coaja și sucul de lămâie, făina și zahărul. Amestecă ușor, până ce afinele sunt acoperite.
- Întinde aluatul de plăcintă. Ia o tavă și așează aluatul în interiorul acesteia, apăsând bine pe margini.
- Toarnă umplutura în tavă si întinde uniform compoziţa de afine.
- Introdu preparatul în cuptorul preîncălzit, așezând tava pe un raft metalic plasat în treimea de jos. Lasă plăcinta în cuptor timp de 45 minute, până ce umplutura începe să fiarbă pe marginea tăvii și crusta prinde o culoare aurie.
- Serveşte plăcinta fierbinte sau la temperatura camerei, în ziua în care a fost coaptă.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: