Fajitas de pui este o reţetă tradiţională din bucătaria mexicană şi este un preparat pe bază de pui cu ardei şi ceapă învelite într-o delicioasă tortila şi cel mai adesea asezonată cu sos salsa.
Ingrediente:
- 4 bucăți de piept de pui, feliate în fâșii
- ardei roșii, verzi și galbeni, tăiați în fâșii
- 1 ceapă roșie, feliată
- 1 lingură de praf de ardei iute
- 1 linguriță de paprika
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1/4 de linguriță de praf de usturoi
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru
- 1 lime
- 8 tortilla de făină
- Coriandru
- Smântână
- Sos salsa
Mod de pregătire:
- Într-un castron combină praful de ardei iute, paprika, chimenul, praful de usturoi, sarea și piperul. Adăugă bucățile de pui în castron, și amestecă până când acesta este complet acoperit în amestec.
- Pulverizează ulei într-o tavă mare și încălzește-o pe căldură medie-mare.
- Adăugă ardeii și ceapa și gătește timp de 5-8 minute sau până când se înmoaie, amestecând ocazional. Scoate legumele din tigaie și lăsă-le deoparte.
- Adăugă pe plită puiul și gătește amestecând din când în când, timp de aproximativ 5 minute sau până când acesta este bine gătit. Apoi adăugă și legumele.
- Gătește-le împreună pentru încă 3 minute până când legumele sunt reîncălzite.
- Umple tortilla cu o amestecul de pui și legume și presară coriandru deasupra.
- Înainte de servire stoarce puțin suc de lime și adaugă smântână și salsa după gust.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: