• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Biscuiţi suedezi Rosette

Biscuiţi suedezi Rosette

Biscuiţii Rosette sunt  un dulce tradiţional suedez din cocă prajită cu consistenţă între biscuit şi gogoaşă. Aceşti biscuiţi sunt realizaţi cu ajutorul unor forme speciale din fier cu desen floral. Forma este încălzită în ulei la o temperatură foarte mare, înmuiată apoi în aluat, apoi re-imersată în ulei fierbinte pentru a crea o coajă crocantă în jurul metalului. De obicei, marginile rozettei sunt scufundate în glazură sau în zahăr.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 ceașcă de făină
  • 1 cană de lapte gras
  • 1 linguriță de vanilie
  • 1 L ulei pentru prăjit
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 2 linguriţe de scorțișoară

Mod de preparare:
Pas 1. Într-un castron mare, bateți ușor ouăle. Adăugați 1 lingură de zahăr și sarea.
Pas 2. Adăugați peste ouă, făina și laptele alternativ, amestecând până la uniformizare. Apoi amestecați şi vanilia.
Pas 3. Compoziţia trebuie să fie la fel de groasă precum aluatul de clătite. Dacă nu este, adăugați mai multă făină, câte o lingură pe rând. Dacă este prea gros, adăugați o linguriță de lapte. Consistența aluatului este esențială pentru succesul rețetei.
Pas 4. Încălziți uleiul într-o tigaie sau crăticioară adâncă la ~180°C.  Introduceţi o formă de rozettă pentru ~60 de secunde în uleiul încins.
Pas 5. Înmuiaţi forma fierbinte în aluat, asigurându-vă că NU lăsați compoziţia să treacă de partea superioară a fierului. Dacă o faceți, rozetta va fi imposibil de eliminat. Acest lucru necesită puţină practică. Este bine să faceți câteva rozette puțin mai superficiale decât ar trebui doar pentru a obține experienţă.
Pas 6. Înmuiaţi forma acoperită cu compoziţie în uleiul fierbinte și prăjiți 25-30 de secunde, până când culoarea este maro deschis. Desfaceţi rozettele de pe forma fierbinte folosind vârful unui cuțit și plasați-le pe un prosop de hârtie.
Pas 7. Combinaţi 1 cană zahar pudră şi scorţişoara şi amestecaţi bine.
Pas 8. Presărați rozettele generos cu acest amestec în timp ce sunt încă calde. Nu treceți peste acest pas deoarece nu sunt îndulcite până când nu sunt acoperite cu zahăr!

 

 Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: