• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon propus de Chef Daniel Wendorf este un fel de mâncare destul de laborios şi time-consuming dar care îţi şi da o satisfacţie imensă la final. Un fel clasic franţuzesc, de la ţară, făcut pe îndelete, perfect aromat, este cu siguranţă unul din cele mai reuşite feluri de mâncare cu vită demn de meniurile marilor restaurante din lume.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de vită;
  • 500 gr ciuperci Champignons;
  • 200 gr bacon Mangaliţa;
  • 10 şalote (ceapă franţuzească);
  • 10 gr ciuperci uscate Porcini;
  • 100 gr ţelină;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • cimbru;
  • ulei;
  • 700 ml vin roşu.

Mod de preparare:
Pas 1: Taie carnea şi legumele în bucăţi de aproximativ 4cm
Pas 2: Puneţi totul într-un bol încăpător şi acoperiţi cu vinul. Marinaţi pentru cel puţin 12 ore.
Pas 3: Înmuiați ciupercile Porcini 30 minute în apă rece.
Pas 4: Scoateţi carnea şi legumele din vin şi uscaţi-le prin tamponare cu un şervet de hârtie. Păstraţi marinata.
Pas 5: Prăjiţi carnea în puţin ulei, scoateţi pe o farfurie. Prăjiti apoi legumele şi ciupercile Porcini (adăugaţi încă puţin ulei dacă mai este necesar), scoateţi-le peste carne.
Pas 6: Baconul îl tăiaţi bucăţele mici şi îl prăjiţi de asemenea până se rumeneşte.
Pas 7: În tigaia în care aţi prăjit turnaţi marinata şi fierbeţi puţin până când se îngroaşe puţin sosul.
Pas 8: Turnaţi sosul obţinut, carnea şi legumele într-o oală încăpătoare şi, la foc mic, înabuşiţi pentru aproximativ 2 ore. Din când în când îndepărtaţi din grăsimea care s-a ridicat la suprafaţă.
Pas 9: După 2 ore scoateţi toată compoziţia din oală şi strecuraţi-o printr-un prosop subţire şi umed. Alegeţi bucăţile de carne şi puneţi-le împreună cu sosul strecurat înapoi în oală.
Pas 10: Curăţaţi salotele şi ciupercile Champignon şi dacă sunt de dimensiuni mai mari tăiaţi-le în bucăţi potrivite.
Pas 11: Prăjiţi salotele şi ciupercile în puţin ulei până se înmoaie şi adăugaţi-le peste carne. Adăugaţi cimbru după gust.
Pas 12: Înabuşiţi la foc mic încă 30 minute. Îngroşaţi sosul cu puţin amidon dacă este cazul. Asezonaţi cu sare şi piper.

 

 Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: