Ar fi minunat să alegi o zi însorită și să le poți prepara afară la un grătar însă se pot face și pe aragaz într-o tigaie grill, fără nicio problemă. Fie că le pregătești ca și garnitură sau vrei să le mănânci ca atare, aceste vinete la grătar sunt absolut delicioase.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 6-8 vinete mici
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 fire de pătrunjel
- 1 fir de oregano
- 2-3 frunze de salvie
- 1 cățel de usturoi
- 2 crenguțe de cimbru
- 2 crenguțe de rozmarin
- sare de mare
- piper negru
Mod de preparare:
Pas 1: Spală vinetele, usucă-le și înjumătățește-le în lungime. Presară suprafața tăiată cu sare, acoperă-le cu un capac și lasă-le să se odihnească timp de 10 minute. Apoi usucă-le cu hârtie de bucătărie.
Pas 2: Între timp, curăţă usturoiul, culege frunzele de pătrunjel și oregano și apoi toacă-le cât mai fin împreună cu salvia. Amestecă condimentele cu uleiul de măsline
Pas 3: Încălzeşte bine o tigaie grill.
Pas 4: Unge jumătățile de vinete cu amestecul de ulei și condimente și pune-le în tigaia fierbinte, cu partea tăiată în jos.
Pas 5: Unge bine cu ulei şi condimente și deasupra și coace legumele în tigaie timp de ~4-5 minute.
Pas 6: Întoarce vinetele și pe cealaltă parte și coace pentru încă 3-4 minute.
Pas 7: Scoate tigaia de pe foc și toarnă deasupra restul de ulei cu condimente și asezonează din belșug cu sare și piper.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: