Dacă plănuiești o friptură de miel la cuptor pentru masa de Paște, folosește rețeta asta și vei avea cea mai gustoasă combinație cu care să-ţi servești invitații. Și pentru ca friptura să iasă la fel de bună ca şi cea pregătită de mama sau bunica, are nevoie de o rețetă simplă care să pună în valoare gustul cărnii fragede.
Ingrediente:
- 1.5 kg spată de miel
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 kg cartofi, tăiați bucăţi mai mari
- 2 cepe medii, feliate mărunt
- 4 bucăți de anșoa bine scurse de zeamă, tocate mărunt
- 4 căţei de usturoi întregi
- 3 crenguțe de rozmarin
- 2 linguri suc de lămâie
- 250 ml zeamă de pui
- 250 ml apă sau vin alb
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pas 1: Încalzeşte cuptorul până la 180°C. Freacă bucata de carne de miel cu sare și piper proaspăt măcinat.
Pas 2: Încinge o tavă pentru cuptor la temperatură înaltă. Adăugă uleiul, apoi pune carnea. Las-o să se gătească până se rumenește.
Pas 3: Aranjează cartofii de jur împrejurul fripturii şi ceapa și bucățile de anșoa deasupra cartofilor. Asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat. Îndepărtează coaja usturoiului și apoi taie-l în jumătate. Așează usturoiul peste cartofi.
Pas 4: Presară rozmarinul și stropeşte totul cu suc de lămâie. Amestecă zeama de pui și apa și toarnă peste cartofi. Acoperă tava cu 2 straturi de folie de aluminiu. Lasă preparatul în cuptor timp de 1 ora și 30 minute. Îndepărtează folia, redu temperatura la 160°C și mai lasă preparatul în cuptor încă 2 ore, astfel încât carnea de miel să se desprindă ușor de pe os.
Pas 5: Scoate preparatul din cuptor și acoperă-l din nou cu folie, pentru a rămâne cald. După 10 minute, poți servi acest preparat absolut delicios.
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: