Ai invitaţi la masă şi ramekinuri la dispoziţie? Minunat! Îţi oferim o idee de a le folosi la o reţetă ingenioasă şi uşor de pregătit. Porţii individuale, apetisante şi cu o prezentare deosebită care îţi vor bucura oaspeţii.
Ingrediente pentru 8 porţii, care vor fi pregătite în 8 ramekinuri:
- ¼ cană cu pastramă fin mărunţită
- ¾ cană smântână grasă
- 1 lingură de ceapă fin mărunţită
- 2 linguri de unt nesărat
- ¾ linguriţe usturoi mărunţit
- 30 g frunze de spanac
- 8 ouă mari
Mod de preparare
Pas 1 - Preîncălzeşti cuptorul la 180°C.
Pas 2 - Într-o cratiţă, la foc mic, pui pastrama şi smântâna să fiarbă, iar apoi iei cratiţa de pe foc şi o laşi să-şi revină 10 minute, fără să o acoperi cu un capac.
Pas 3 - Într-o tigaie medie, căleşti ceapa cu 1 lingură de unt amestecând continuu cam 2 minute (până când se topeşte untul) şi adaugi usturoiul, presărând, după gust, sare şi piper. Laşi totul pe foc 1 minut, să se întrepătrundă gusturile. Adaugi spanacul, ¼ de linguriţă de sare, 1/8 linguriţă de piper şi amesteci până se “ofileşte” spanacul.
Pas 4 - Strecori spanacul cu o strecurătoare, pentru a îndepărta excesul de zeamă şi apoi îl mărunţeşti bine.
Pas 5 - Aşezi în fiecare din cele 8 ramekinuri cantităţi egale de spanac şi pastramă, adăugând câte o lingură de smântână în fiecare vas. Spargi ouăle şi pui câte unul în fiecare ramekin, presărând sare şi piper, iar apoi mai adaugi câte o linguriţă de smântână peste fiecare ou.
Pas 6 - Tai lingura de unt rămas în 8 bucăţele aproximativ egale şi le aşezi în ramekinuri.
Pas 7 - Pe o tavă de copt faci loc celor 8 vase şi o piteşti în cuptor, ~20 de minute, până când se coc albuşurile, iar gălbenuşurile rămân uşor crude.
Poftă mare şi distracţie frumoasă!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa: