• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Sos Pesto cu leurdă
Sos Pesto cu leurdă

Ce putem servi cu un sos pesto? Ce poftim, dar mai ales paste, pizza, brânzeturi, ouă-ochiuri la micul dejun, foccacia, chiftele, salate, o friptură de pui sau peşte la grătar. Şi lista este deschisă. Prietenul nostru, renumitul Chef Daniel Wendorf ne-a învăţat cum să preparăm un sos pesto cu usturoi şi te invităm să parcurgi alături de noi această scurtă şi savuroasă călătorie culinară. 

Sarmale în foi de viţă
Sarmale în foi de viţă

Bucătăria turcească este considerată a fi una dintre cele mai bune şi sănătoase, deoarece este influenţată de mai multe culturi. Pe lângă aceasta, mâncărurile specifice turceşti sunt foarte apreciate de gurmanzi, datorită gustului lor deosebit. Se spune că cine a gustat o singură dată din preparatele turceşti, nu le va uita niciodată.

Pui Chow Mein
Pui Chow Mein

China este bogată în mâncăruri delicioase. Preparatele chinezeşti sunt renumite pentru culoarea, textura, gustul şi aspectul lor unic. Chow Mein (chǎo-miàn), sau, în româneşte, tăiţeii prăjiţi, este una dintre cele mai populare specialităţi chinezeşti fiind un preparat rapid de preparat şi reconfortant.

Caracatiţă la grătar
Caracatiţă la grătar

Stiaţi că grecii sunt pasionaţi de mâncarea gătită la grătar şi de tot ce înseamnă outdoor cooking în general? Un preparat clasic, de care se bucură turiştii mai ales pe plajă, sub o umbrelă de paie şi cu un pahar de ouzo este caracatiţa aromată la grătar. Caracatiţa la grătar se regăseşte în meniul fiecarei taverne din Grecia şi al fiecărui restaurant cu specific grecesc din lume – pentru că e gustoasă şi atât de simplu de gătit.

Plăcintă cu mere
Plăcintă cu mere

Gustul de măr copt aminteşte întotdeauna de copilărie şi de prăjiturile bunicii. Atunci când ai poftă de ceva dulce, prăjitura cu mere este desertul ideal, pe care poţi să îl prepari în 4 paşi. Foarte fragedă şi aromată, uşor acrişoară, şi de post, pe scurt, absolut delicioasă, plăcinta cu mere este, cu siguranţă, o plăcintă pe placul tuturor.

Ciorbă de burtă
Ciorbă de burtă

Ciorba de burtă reţeta clasică este foarte gustoasă dacă este facută cum trebuie şi dacă se prepară din burtă crudă. A ajuns pe masa românilor dintr-un capriciu istoric, fiind fiartă, mai întâi, în ceaunele şi cazanele trupelor de spahii ale Imperiului Otoman cunoscuţi sub titulatura de ciorbagii. Ciorba de burtă este un preparat căruia trebuie să îi aloci câteva ore bune pentru a-l găti, însă, cu toate acestea, gradul de dificultate este unul mediu.

Cârnaţi albi bavarezi- Weisswurst
Cârnaţi albi bavarezi- Weisswurst

Celebrii Weisswurst, în traducere cârnaţi albi, sunt una dintre specialităţile culinare din sudul Germaniei. Ei sunt foarte populari mai ales a regiunea Bavaria, fapt pentru care au devenit populari la noi sub numele de cârnaţi bavarezi. 

Burger din carne de vită
Burger din carne de vită

E greu de egalat un burger de vită tradiţional american făcut în casă. Pentru a avea siguranța că ceea ce mănânci este făcut din ingrediente proaspete, fără adaosuri de conservanți, stabilizatori și potențatori de arome, cel mai bine e să faci cât mai multe preparate cu mâna ta, de la zero. Varianta clasică de burger te aşteaptă să o încerci în orice combinaţie şi cu orice ocazie.

Tajine marocan de pui
Tajine marocan de pui

Aromele bucătăriei marocane, la buchet, în vasul Tagine! Chef Sidia Sissoko îţi propune o reţetă pe cât de uşor de preparat, pe atât de gustoasă, ale cărei secrete sunt condimentele orientale, lămâia murată şi vasul special, fabricat în Franţa, de Emile Henry.  

Înghesui ingredientele în vas, le acoperi, le pui pe foc şi aştepţi 45 de minute, fără să umbli la ele. Aburul captiv în interior va circula şi va face toată magia, printr-o gătire lentă şi savuroasă.   

Limbajul vinului bun
Limbajul vinului bun

“Bun îi vinul şi gustos, când îl bei cu-n om frumos” este o zicala care contine mult adevar. Insa vinul bun, independent de compania pe care o ai cand il consumi, exista deja pe un raft în magazin şi aşteaptă să fie ales în cunoştinţă de cauză!

Cum alegem un vin bun

Pe scurt, vinul bun este un cumul de factori: soiul de strugure, măiestria vinificatorului, calitatea solului, condiţiile climatice din anul recoltei samd.