Unele dintre alimentele noastre preferate sunt dulci. Altele poate sunt sărate sau acre. Iar altele sunt... toate cele de mai sus? Cum e posibil așa ceva?
Unele dintre alimentele noastre preferate sunt dulci. Altele poate sunt sărate sau acre. Iar altele sunt... toate cele de mai sus? Cum e posibil așa ceva?
Fructele și legumele sunt produse sezoniere, pe cât de incredibil sună în ziua de azi. Globalizarea, încălzirea globală și noua tehnologie, au făcut posibil să avem produse proaspete pe tot parcursul anului.
Ce ar fi vara fără o înghețată sau weekend-ul fără un desert savuros? Plus că zahărul este esențial pentru funcționarea creierul și avem nevoie de el pentru energie. (cu siguranță nu cel din gogoși, dar înțelegi ideea :-))
Vara ne răsfață cu o mulțime de fructe, legume, culori și savori. Dar pe lângă toate acestea, peștele și fructele de mare sunt și ele la loc de cinste, fie că te bucuri de ele la taverna preferată sau le gătești acasă, după bunul plac.
Pentru mult timp, cartofii prăjiți fără ulei au fost un fel de unicorn al lumii culinare. Pofticioși mari și mici, bloggeri culinari, nutriționiști și bucătari – cu toții am visat același vis: să ne bucurăm de cartofi prăjiți fără să ne facem griji pentru sănătate sau siluetă. Din fericire, tehnologia a evoluat, inginerii și-au făcut treaba și uite-așa visul nostru a devenit realitate luând forma unui air-fryer care prăjește alimentele rapid și fără exces de grăsimi.
Există momente în care nu îți permiți să petreci mult timp în bucătărie și îți dorești să pregătești masa cât mai curând posibil?
Există două tipuri de oameni: cei care dau snooze alarmei matinale de câteva ori înainte de a găsi curajul să se ridice din pat… și cei care văd lumina dimineții ca pe o nesfârșită sursă de energie și inspirație. Primii nu-i înțeleg pe ceilalți și viceversa. Din fericire, electrocasnicele KitchenAid se adresează tuturor, indiferent de cât de simplu sau de dificil ne este să deschidem ochii dimineața și să dăm piept cu lumea dezlănțuită.
Zilele toride de vară aduc și neplăceri, pe lângă multiplele bucurii, așa că avem nevoie de o alimentație echilibrată și multă hidratare. Astfel, o dietă răcoritoare pentru zile lungi și nopți calde devine esențială.
Toată lumea vorbește despre mâncăruri care sunt și gustoase, și sănătoase, dar în realitate, câte le bifează pe amândouă? La Papillote este vasul din ceramică franțuzească, adus tocmai din Burgundia, care gătește la cuptor și la abur în același timp. Ce gătește? Cele mai sănătoase mâncăruri, precum pește, carne albă și legume, multe legume. Cum gătește? Sub capac, în aburi proprii, cu adaos minim de grăsime și fără să scape mirosuri neplăcute în casă.
Tarabe pline de fructe și legume, planuri de vacanță, briza mării, flori și verdeață, plus un milion de motive pentru care să iubești vara. Printre ele și explozia de vitamine din farfurii, care rezultă de regulă în mai puține vizite la doctor și siluetă mai subțire.