• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

8 sfaturi pentru o pâine reușită
8 sfaturi pentru o pâine reușită

Se întâmplă să auzi " mie mi-e frică, nu pot să fac pâine" și câteodată de la persoane care nici măcar nu au încercat să facă vreodată pâine de casă. Există mașini de pâine, tavi și vase speciale și mixere care amestecă extrem de bine ingredientele și te scutesc de munca manuală și ai crede că pâinea de casă o găseșți pe lista săptămânală a fiecărui bucătar. Din cele patru ingrediente principale: apă, făină, sare și drojdie, suntem dispuși să pariem că toată lumea are cel puțin trei dintre ele în bucătărie sau cămară exact acum. O înțelegere a modului în care ingredientele funcționează, împreună cu câteva sfaturi despre tehnică, te vor ajută să devi mai încrezător și prepararea pâinii să devină o reală plăcere.

Ghidul cumpărătorului - Cuțite de bucătărie
Ghidul cumpărătorului - Cuțite de bucătărie

Unul dintre cele mai importante elemente pentru fiecare bucătărie rămâne un cuțit bun care va face întotdeauna treaba mai ușoară. Un cuțit suficient de ascuțit, cu mâner ergonomic, formă și greutate potrivite te ajută să pregătești alimentele în mod rapid și sigur.

Dacă simți că e timpul să faci upgrade la un cuțit de bucătărie mai calitativ sau să înlocuiești unul care a văzut zile mai bune, urmează cu încredere sfaturile de mai jos. Ghidul cumpărătorului pentru cuțite de bucătărie te poate ajuta să înțelegi ce este important la un cuțit de calitate și să identifici cel mai bun cuțit pentru bucătăria ta.

Turtiţe de cartofi cu file de porc by Staub
Turtiţe de cartofi cu file de porc by Staub

O mâncare simplă și gustoasă, ușor de preparat, cu ingrediente la îndemâna tuturor. Indiferent de formă sau de rețetă, turtele de cartofi au un gust aparte asociat inevitabil cu copilăria și aducător de zâmbete după prima înghițitură. Combinația este delicioasă și dacă adaugi și un sos simplu de smântână îi va da un gust grozav. Pentru serile când îți dorești să te răsfeți cu o cină decadentă îți propunem să încerci această rețetă.

12 obiceiuri de gătit la care să renunți
12 obiceiuri de gătit la care să renunți

Când vine vorba de gătit, poate ai niște obiceiuri proaste pe care nici măcar nu le cunoști. Unele te împiedică să pregătești mâncarea exact așa cum trebuie, în timp ce altele pot fi periculoase pentru sănătatea ta. Mai jos sunt câteva obiceiuri foarte des întâlnite de “Bad Cooking” la care trebuie să renunți anul acesta.

Linte Bolognese cu crustă de cartof și parmesan by Staub
Linte Bolognese cu crustă de cartof și parmesan by Staub

Îți promit că nu vei simți lipsa cărnii în acest preparat. Prin caramelizarea cepei, morcovilor, vinetelor și a pastei de tomate, sosul devine bogat și aromat profund. Este o rețetă ușor de preparat și delicioasă pentru o cină vegetariană.

Cum se face un platou rece din carne (Charcuterie)
Cum se face un platou rece din carne (Charcuterie)

Charcuterie este denumirea franceză pentru carne conservată, un proces vechi de secole utilizat înainte de inventarea refrigerării pentru a obține șuncă, cârnați și pateuri, cel mai adesea din carne de porc.

Utilizarea bucăților de carne conservată pregătite și servite împreună a început ca o soluție pentru a utiliza resturile rămase din utilizarea bucăților mari de carne care, în mod obișnuit, ar fi fost aruncate.

Cele mai multe dintre aceste tipuri de carne vor fi disponibile la un măcelar sau la un magazin de specialitate deoarece sunt specialități gourmet sau adesea implică prelucrare specială.

Cocktailuri de iarnă cu care te încălzeşti
Cocktailuri de iarnă cu care te încălzeşti

Vrei să-ți întâmpini musafirii în seara de Crăciun cu băuturi special create pentru ei? Un cocktail de iarnă făcut după o rețetă bună va fi ideal pentru o masă festivă și nu trebuie să fii barman profesionist ca să le poți face. Rețetele de cocktailuri pe care le propunem mai jos fac deliciul zilelor friguroase de iarnă.

Cea mai tare petrecere cu Fondue
Cea mai tare petrecere cu Fondue

Perfect pentru o petrecere de iarnă împreună cu prietenii, este mai simplu decât pare și clar este antidotul conversației plicticoase la masă. Poți face o masă completă cu trei feluri (sau chiar mai mult) în întregime din fondue. Există trei tipuri principale de fondue - brânză topită, ciocolată topită și un tip de fondue asiatic, unde carnea/leguma este gătită în ulei sau în zeamă de supă.

Sandviș cu avocado, brânză de capră și pesto by Zwilling
Sandviș cu avocado, brânză de capră și pesto by Zwilling

Vrei să îți schimbi obiceiurile culinare și să mănânci mai sănătos? Nu știi ce gustări să mai inventezi ca să eviți alimentele nesănătoase la care poftești mai ales între mese? Îți recomandăm sandvișul cu avocado branză de capră și pesto, rapid de făcut și foarte sănătos. Acest sandviș este perfect dimineața la micul dejun împreună cu o ceașcă de ceai verde sau negru, dar și pe post de gustare între mese.

Curcan cu portocale și 5 condimente by Zwilling
Curcan cu portocale și 5 condimente by Zwilling

Cele mai gustoase preparate sunt cele care se fac simplu. Rafinamentul vine însă din pasiune, alegerea ingredientelor și puțină tehnică. Iată cum un fel principal, care poate părea banal, se poate transforma într-unul rafinat, perfect pentru o masă festivă. Rețeta noastră de curcan cu portocale și 5 condimente este o combinație excelentă de citrice și arome din Asia și, deşi pare complicată la prima vedere, este una deosebit de ușor de făcut.