• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Curry verde cu legume
Curry verde cu legume

“Dacă stau să mă gândesc, pot spune că este felul meu preferat de mâncare dintotdeauna. În primul rând pentru gustul său extraordinar, iar în al doilea, pentru rapiditatea şi simplitatea de preparare. Legume prăjite al dente, pastă de curry verde, smântână de nucă de cocos şi sos de soia, împreună pot compune o cină specială şi sănătoasă.”  - Chef Daniel Wendorf

Burger de curcan
Burger de curcan

Dacă vrei să te răsfeţi cu mâncăruri savuroase fără să te simţi vinovată şi fără să-ţi faci griji pentru kilogramele în plus, poţi alege … un burger. Mancare traditionala americana excelenta in orice combinatie si cu orice ocazie. Alege carne de curcan, care este bogată în proteine şi are un conţinut scăzut de grăsimi, la care adaugă legume proaspete. 

Îngheţată de vanilie şi de ciocolată
Îngheţată de vanilie şi de ciocolată

Care este îngheţata ta preferată? De ciocolată sau vanilie? Noi nu ne-am putut decide, aşa că Chef Sidia Sissoko ne-a preparat ambele tipuri, cu ajutorul a două aparate: cu mixerul Artisan- KitchenAid la care a ataşat bolul pentru îngheţată şi cu maşina de îngheţată – Unold.

10 sfaturi pentru succesul înghețatei de casă
10 sfaturi pentru succesul înghețatei de casă

Ţi-e gândul la o îngheţată sănătoasă, făcută în casă, din ingredientele tale preferate?  Cu vanilie, ciocolată sau fructe, îngheţata este ideală atât pentru zilele când vrem să ne rasfăţăm, cât şi pentru servit musafirii. Îţi  oferim 10 sfaturi simple ca să îţi reuşească o îngheţată perfectă, numai bună pentru savurat.

Parfait cu soc şi căpşune cu piper verde
Parfait cu soc şi căpşune cu piper verde

Care este diferenţa dintre un parfait şi o îngheţată? Principala diferenţă constă în faptul că la parfait adăugăm frişcă, ingredient care contribuie la aerarea desertului, iar ca avantaj, la preparare nu avem nevoie neapărat de o maşină de îngheţată. Este adevărat că muncim puţin mai mult, însă gustul parfait merită tot efortul! 

Salată Caesar
Salată Caesar

“Când iau masa în oraş, dacă se află în meniu, salata Caesar este opţiunea mea preferată. Din păcate, însă, în 90% dintre cazuri este făcută cumva plictisitor. Din punctul meu de vedere secretul reuşitei acestei salate stă în dressingul pe care îl propun în această reţetă, şi folosirea unei tigăi de oţel la prăjirea puiului.”, spune Chef Daniel Wendorf. Am fost de faţă şi are perfectă dreptate! 

Salată cu somon afumat
Salată cu somon afumat

Aromat, fraged, suculent şi fără fum prin toată bucătăria – somonul afumat acasă nu poate fi comparat cu cel cumpărat din magazin. Iar Chef Sidia Sissoko ne demonstrează acest lucru prin salata cu somon afumat la cald, folosindu-se de setul fabricat de compania belgiană Demeyere. Te invităm la un deliciu uşor de preparat şi de savurat oricând!

Antricot de vită în sos de vin (Boeuf bourguignon)
Antricot de vită în sos de vin (Boeuf bourguignon)

Orice deliciu are nevoie de un anume timp de preparare, pentru a se pune perfect în valoare. Dar întotdeauna merită aşteptarea şi efortul, mai ales dacă ne gândim la un antricot de vită în sos de vin. Chef Sidia Sissoko ne-a învăţat pas cu pas cum ajungem la un “boeuf bourguignon” desăvârşit, folosind o oală cu totul specială, marca Staub, care are o garanţie rară: pe viaţă. Să tot găteşti şi să nu te mai opreşti!

Delicii speciale, fine şi aromate
Delicii speciale, fine şi aromate

Chiar dacă te-ai obişnuit cu dulceţurile sau gemurile clasice: de prune, gutui, mere etc., nu ar strica să încerci şi unele mai speciale, cum ar fi de ardei iute, de roşii, de must, de pepene galben sau de soc. Sunt delicioase şi unele se pot folosi şi drept garnitură pentru carne.

Gemuri, jeleuri si dulceturi
Gemuri, jeleuri si dulceturi

In general, dulceturile sunt produse prin fierberea fructelor impreuna cu apa si zahar. Proportia dintre fruct si zahar depinde de tipul fructului si de cat de copt este acesta. Un reper de baza ar fi adaugarea unor cantitati egale de fruct si zahar. Atunci cand compozitia atinge 104°C, acidul si pectina din fruct reactioneaza cu zaharul, iar gemul, pelteaua sau dulceata se va intari atunci cand se va fi rece. Pectina este un compus care exista in mod natural in fructe si care in combinatie cu acidul si zaharul produce gelifierea gemurilor sau a dulceturilor.