Ți-e poftă de o porție serioasă de lasagna, dar nu prea dispui de timp? Nicio problemă. Am căutat o rețetă care se pregătește repede, “express” pentru tine și pentru invitații tăi la masă.
Ți-e poftă de o porție serioasă de lasagna, dar nu prea dispui de timp? Nicio problemă. Am căutat o rețetă care se pregătește repede, “express” pentru tine și pentru invitații tăi la masă.
Tradiţionala friptură de miel poate fi totuşi o apariţie surprinzătoare la masa de Paşte, dacă îi ataşezi o garnitură mai puţin obişnuită, cu origini africane. Friptura, al cărei secret este marinata, îşi va îmbina armonios savoarea cu gustul interesant de couscous şi măr, iar împreună vor arăta extrem de pofticios pe farfurie. Alături de un pahar cu vin roşu şi asezonată cu voie bună, friptura de miel cu garnitură de couscous şi măr nu va fi egalată de nimic!
Dacă ar exista un decalog gastronomic, probabil prima poruncă ar fi: ai grijă de cuțitele tale precum și ele au grijă de tine. Pasionații de gătit știu cât de importante sunt cuțitele într-o bucătărie și cât de ușor se pot deteriora dacă nu sunt bine îngrijite. Cine-și iubește cuțitele, probabil că știe deja regulile de bază: nu le speli în mașina de spălat vase, nu le lași în chiuvetă, nu folosești tocătoare din alte materiale în afară de lemn și plastic, nu împingi ingredientele de pe tocător cu tăișul cuțitului, le duci la ascuțit periodic (foarte simplu, în orice magazin Kitchen Shop) sau le ștergi/usuci înainte de a le depozita.
Un fel sofisticat, dar în același timp ușor de preparat, această rețetă cu iz mediteranean cucerește prin culoare și prin gustul natural al ingredientelor. Va impresiona și pe cei mai pretențioși invitați și mai ales va reprezenta atracția culinară a unui grătar de weekend.
Există viață și după mujdei! Probabil că toată lumea știe asta, dar de cele mai multe ori ne lipsește timpul, curajul, inspirația de a pregăti un alt sos pentru grătarele noastre. Sau alegem calea mai scurtă, cea care duce la supermarket-uri, după tot felul de sosuri și maioneze cu ingrediente al căror nume abia îl putem pronunța uneori. Așa că mai bine vă “înarmați” cu un blender și multe ingrediente proaspete, de sezon, pentru că urmează lista celor mai cunoscute, dar și simple, sosuri pentru grătar.
O saramură de peşte bine făcută nu poate fi refuzată nici măcar de cei care nu sunt mari amatori de peşte. Tot secretul unei saramuri reușite constă în zeama picantă și aromată: dacă zeama-i bună, mănânci o oală întreagă. Este pur și simplu delicioasă servită alături de mămăliguță caldă.
Sănătoasă, gustoasă, hrănitoare și extrem de apetisantă prin coloritul viu al multelor legume pe care le conține acest soufflé este clar o mâncare pentru pofticioși, dar și pentru cei care adoră legumele. Este o mâncare excelentă la început de primăvară, cu o combinație armonioasă care nu necesită garnituri consistente ci poate doar salate simple din verdețuri.
Dacă de multe ori le folosim ca o garnitură sau mai ales în salată , există variante prin care putem face roșia preparat principal. Această rețetă de roșii umplute cu risotto reprezintă o gustare sănătoasă sau un aperitiv ușor, numai bun pentru deschis apetitul. Se pregătește fără dificultate, iar combinația de orez și condimente te va umple de energie.
Ceva ușor, să nu poată da greș? Ceva elaborat, să surprindă și să impresioneze? Dulce-aromat sau bine condimentat? Cină-surpriză sau un meniu complet cu care să o surprinzi pe parcursul întregii zile? Multe întrebări, și mai multe răspunsuri, mai ales dacă ne întrebi pe noi. Avem idei cât pentru toate doamnele din lume, dar tu vei găti doar pentru una. Numai una. Cea mai importantă “ea”.