• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Parfait de ciocolată şi zmeură
Parfait de ciocolată şi zmeură

Apărut în Franţa în secolul al XIX-lea, acest delicios desert rece cunoaşte o mulţime de versiuni în toată lumea, care mai de care mai interesante, mai complicate şi mai rafinate. Ingredientele de bază  - siropul de zahăr, ouăle şi smântâna se păstrează şi în reţeta pe care ţi-o propunem, iar la final vei obţine un parfait perfect, cu un gust echilibrat: dulce-acrişor.  

Mini Florentine cu migdale și cireșe
Mini Florentine cu migdale și cireșe

Deşi am putea fi tentaţi să credem din pricina numelui că sunt mai de găsit în cofetăriile italieneşti decât în cele franţuzeşti, mini florentinele sunt o idee gustoasă de desert rapid de pregătit în orice bucătărie. Mai complicate decât biscuiţii, dar mai simple decât alte prăjituri, se potrivesc bine cu musafirii invitaţi la ceai sau la îngheţată. 

Croque Madame
Croque Madame

Varianta feminină a lui “Croque Monsieur”, acest tip de sandvici a devenit popular în Franţa anilor 1960, iar denumirea se spune că i-a fost dată de asemănarea cu o pălărie de doamnă. În Paris se serveşte aproape în fiecare restaurant, dar şi în fast-food-uri, cu salată şi cartofi prăjiţi, fiind o soluţie fancy atât de mic dejun, cât şi de aperitiv. 

Lapte şi alte bunătăţi
Lapte şi alte bunătăţi

Se spune că omenirea ar fi început să folosească laptele ca sursă de hrană undeva prin anii 8000 î.Hr., instinctiv, fără să se fi ştiut cu exactitate cât de benefic este pentru organismul uman.

În zilele noastre, în ciuda părerilor împărţite, laptele este considerat aliment de bază fiind, conform analizelor, printre rarele alimente care conţin toate elementele nutritive importante, în proporţii optime. Găsim în compoziţia acestuia procente echilibrate de proteine (cazeină, lactalbumine), glucide, lipide, grăsimi, vitamine (A şi D), lactoză, precum şi minerale (calciu şi fosfor). 

Ciorbă rădăuţeană de curcan
Ciorbă rădăuţeană de curcan

Verişoară cu ciorba de burtă, ciorba rădăuţeană de curcan este foarte gustoasă, dar mai ales simplu şi rapid de preparat cu oala sub presiune Zokura. Nu doar că va scurta cu până la 70% timpul necesar gătitului traditional, dar va păstra toate aromele şi vitaminele intacte. Chef Sidia Sissoko ne-a fost martor şi a preparat o ciorbă rădăuţeană de să o ţinem minte!  

Salată cu piept de rață
Salată cu piept de rață

Ce zici de un gust exotic? Sau preferi ceva fresh? Dulce sau acrişor? Simplu de preparat? Chef Sidia Sissoko le îmbină pe toate şi ne propune o salată cu pastramă din piept de raţă. Ai nevoie doar de ingrediente de calitate, un uscător de salată şi 5 minute. 

Paste a la Bolognese
Paste a la Bolognese

Aşa cum îi spune şi numele - Paste a la Bolognese (şi aceasta este denumirea corectă a reţetei) - este originară din regiunea Bologna a Italiei şi are o vechime de aproximativ 3 secole de savoare. A călătorit prin toate bucătăriile din lume, s-a adaptat şi le-a cucerit, indiferent de varianta în care a fost pregătită. Chef Sidia Sissoko ne propune o formulă extrem de apropiată de cea originală, acceptată de Academia de Artă Culinară Italiană, pregătită cu măiestrie şi cu ajutorul unor produse pentru gătit de calitate.

Iepure la cuptor
Iepure la cuptor

O alternativă gustoasă a tradiţionalei fripturi de miel pe care o pregătim de Paşte este friptura de iepure. Zeci de reţete povestesc despre pregătirea cărnii de iepure - slabă, săracă în sodiu şi bogată în minerale, dar noi îţi propunem o variantă pe care o poţi pregăti la cuptor simplu şi mai ales rapid. Cel puţin pentru o friptură!

Lasagna cu spanac şi brânză de capră
Lasagna cu spanac şi brânză de capră

Istoria acestui tip de preparat a început în Roma antică, iar în prezent călătoreşte prin toate bucătăriile din lume, adaptându-se fiecărei reţete. Se spune că numărul ideal de straturi pe care ar trebui să îl aibă o lasagna perfectă este 5, dar până la urmă important este …să-ţi încapă în tavă. Să ai spor şi căldură în cuptor!    

Ratatouille
Ratatouille

Deşi ingredientele ne-ar putea duce cu gândul la o tocăniţă de legume, originea franţuzească a reţetei le transformă într-un deliciu cu design şi dichis. Rafinată şi totuşi uşor de preparat, la foc mic şi la cuptor, ratatouille poate fi servit atât ca fel principal, cât şi ca garnitură pe lângă fripturi.