• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Prăjitură cu glazură de lămâie
Prăjitură cu glazură de lămâie

O prăjitură clasică şi populară în bucătăria noastră poate fi oricând  o surpriză plăcută, chiar şi pentru tine, dacă se pregăteşte repede şi uşor. Pentru că este, prin definiţie, delicioasă, îţi propunem o reţetă din care să rezulte trei tăvi de prăjitură, să îţi rămână şi ţie măcar o porţie dacă o vei servi musafirilor.  

Supă minestrone
Supă minestrone

Cu origini italieneşti, supa minestrone are ca particularităţi legumele tăiate cubuleţe, care dau îi dau o savoare intensă şi prezenţa pastelor, echivalentul tăiţelor din ciorbele noastre tradiţionale. Supa este extrem de versatilă, pentru că legumele pot varia în funcţie de sezon, iar în loc de paste, poţi folosi cu acelaşi succes orez.  

Zoodles cu roşii cherry şi brânza feta
Zoodles cu roşii cherry şi brânza feta

“Dovleţeii” – tăiţeii din dovlecei, în combinaţie cu roşiile cherry şi cu brânza feta nu sunt doar arătoşi pe farfurie, ci şi foarte gustoşi, fiind o alternativă uşoară la pastele bogate în carbohidraţi. Mai ales că sunt şi simplu de pregătit cu ajutorul spiromatului. Aşadar, dacă te invităm la o porţie de savoare şi sănătate!  

Parfait de ciocolată şi zmeură
Parfait de ciocolată şi zmeură

Apărut în Franţa în secolul al XIX-lea, acest delicios desert rece cunoaşte o mulţime de versiuni în toată lumea, care mai de care mai interesante, mai complicate şi mai rafinate. Ingredientele de bază  - siropul de zahăr, ouăle şi smântâna se păstrează şi în reţeta pe care ţi-o propunem, iar la final vei obţine un parfait perfect, cu un gust echilibrat: dulce-acrişor.  

Mini Florentine cu migdale și cireșe
Mini Florentine cu migdale și cireșe

Deşi am putea fi tentaţi să credem din pricina numelui că sunt mai de găsit în cofetăriile italieneşti decât în cele franţuzeşti, mini florentinele sunt o idee gustoasă de desert rapid de pregătit în orice bucătărie. Mai complicate decât biscuiţii, dar mai simple decât alte prăjituri, se potrivesc bine cu musafirii invitaţi la ceai sau la îngheţată. 

Croque Madame
Croque Madame

Varianta feminină a lui “Croque Monsieur”, acest tip de sandvici a devenit popular în Franţa anilor 1960, iar denumirea se spune că i-a fost dată de asemănarea cu o pălărie de doamnă. În Paris se serveşte aproape în fiecare restaurant, dar şi în fast-food-uri, cu salată şi cartofi prăjiţi, fiind o soluţie fancy atât de mic dejun, cât şi de aperitiv. 

Lapte şi alte bunătăţi
Lapte şi alte bunătăţi

Se spune că omenirea ar fi început să folosească laptele ca sursă de hrană undeva prin anii 8000 î.Hr., instinctiv, fără să se fi ştiut cu exactitate cât de benefic este pentru organismul uman.

În zilele noastre, în ciuda părerilor împărţite, laptele este considerat aliment de bază fiind, conform analizelor, printre rarele alimente care conţin toate elementele nutritive importante, în proporţii optime. Găsim în compoziţia acestuia procente echilibrate de proteine (cazeină, lactalbumine), glucide, lipide, grăsimi, vitamine (A şi D), lactoză, precum şi minerale (calciu şi fosfor). 

Ciorbă rădăuţeană de curcan
Ciorbă rădăuţeană de curcan

Verişoară cu ciorba de burtă, ciorba rădăuţeană de curcan este foarte gustoasă, dar mai ales simplu şi rapid de preparat cu oala sub presiune Zokura. Nu doar că va scurta cu până la 70% timpul necesar gătitului traditional, dar va păstra toate aromele şi vitaminele intacte. Chef Sidia Sissoko ne-a fost martor şi a preparat o ciorbă rădăuţeană de să o ţinem minte!  

Salată cu piept de rață
Salată cu piept de rață

Ce zici de un gust exotic? Sau preferi ceva fresh? Dulce sau acrişor? Simplu de preparat? Chef Sidia Sissoko le îmbină pe toate şi ne propune o salată cu pastramă din piept de raţă. Ai nevoie doar de ingrediente de calitate, un uscător de salată şi 5 minute. 

Paste a la Bolognese
Paste a la Bolognese

Aşa cum îi spune şi numele - Paste a la Bolognese (şi aceasta este denumirea corectă a reţetei) - este originară din regiunea Bologna a Italiei şi are o vechime de aproximativ 3 secole de savoare. A călătorit prin toate bucătăriile din lume, s-a adaptat şi le-a cucerit, indiferent de varianta în care a fost pregătită. Chef Sidia Sissoko ne propune o formulă extrem de apropiată de cea originală, acceptată de Academia de Artă Culinară Italiană, pregătită cu măiestrie şi cu ajutorul unor produse pentru gătit de calitate.