• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Găteşte perfect peşte la grătar
Găteşte perfect peşte la grătar

Pe cât de gustos şi de sănătos este peştele la grătar, pe atât de greu se prepară. Mulţi îl evită, fie pentru că se lipeşte şi jumătate din carne rămâne de multe ori pe grătar, fie pentru că le iese prea uscat. Dar rezultatul merita efortul suplimentar si riscul. Există câţiva pasi simpli prin care poţi găti fără probleme peştele, fără să îl arzi prea tare şi păstrându-i gustul.

Biscuiţi suedezi Rosette
Biscuiţi suedezi Rosette

Biscuiţii Rosette sunt  un dulce tradiţional suedez din cocă prajită cu consistenţă între biscuit şi gogoaşă. Aceşti biscuiţi sunt realizaţi cu ajutorul unor forme speciale din fier cu desen floral. Forma este încălzită în ulei la o temperatură foarte mare, înmuiată apoi în aluat, apoi re-imersată în ulei fierbinte pentru a crea o coajă crocantă în jurul metalului. De obicei, marginile rozettei sunt scufundate în glazură sau în zahăr.

Cocktail 101: Un ghid simplu de preparare
Cocktail 101: Un ghid simplu de preparare

Cu mai mult de două secole de istorie în spatele cocktail-ului, există o adevărată artă în a pregăti o băutură bună. În timp ce este imposibilă o explicaţie pe scurt asupra modului de pregătire pentru toate tipurile de cocktail, informaţia de mai jos te va îndruma în direcția corectă pentru a face un cocktail de bază.

12 cocktailuri senzaţionale pentru o vară specială
12 cocktailuri senzaţionale pentru o vară specială

Vara este sezonul vacanţelor, al petrecerilor cu prietenii, al distracţiei şi al...băuturilor fine, alcoolizate, în culori vii de îţi fură privirea şi cu o savoare care îţi zgândăre simţurile. Un cocktail de vară delicios pregătit chiar de tine, răcoritor şi aromat, poate fi alegerea perfectă.

Pancakes
Pancakes

Pancakes este un dulce, asemănător clătitelor, de origine americană, care se serveşte la micul dejun, dar nu numai. Diferite de clătitele românești mai subțiri, pancakes sunt mai groase, mai pufoase și cu suprafața aurie. Se servesc simple, cu unt, cu fructe, cu miere, cu brânză, cu sirop/dulceaţă/gem de fructe sau umplute.

Praline cu ganache de pălincă
Praline cu ganache de pălincă

În cazul reţetei de praline propusă de prietenul nostru, Chef Daniel Wendorf, consumul de pălincă este greu să devină “excesiv”. Fie că ai decis să le dăruieşti, fie să le serveşti musafirilor veniţi în vizită la tine (dacă nu le mănânci pe toate în ascuns), bomboanele de ciocolată pot deveni dulcele preferat, cel mai uşor de preparat.

Mousse de ciocolată albă cu măsline
Mousse de ciocolată albă cu măsline

Aparent ciocolata albă nu ar putea fi niciodată consumată cu măslinele, dar dacă cele două ingrediente fac parte din reţeta lui Chef Daniel Wendorf, avem toate motivele să  încercăm această combinaţie. Mousse de ciocolată albă cu măsline este un desert ingenios şi răcoros, dar mai ales surprinzător, care se pregăteşte şi uşor. Aşadar, curaj!

Terină cu fois gras
Terină cu fois gras

“Am adaptat această reţetă pentru a putea fi preparată uşor acasă, mai repede decât orice altă variantă clasică. Acest lucru este posibil deoarece, în locul marinării de câteva zile a ficatului, folosesc metoda scăderii vinului, prin fierbere.”, spune Chef Daniel Wendorf. Puţin probabil să existe vreo metodă de preparare mai simplă a acestei delicatese!

 

Burger grecesc de miel
Burger grecesc de miel

Mai buni decât cei pregătiţi de tine acasă, cel mai probabil că nu există! Burgerii de miel despre care ne spune reţeta lui Chef Daniel Wendorf urmează stilul culinar grecesc şi, prin urmare, au o savoare aparte.  Te invităm la o alternativă gustoasă a micilor noştri tradiţionali, mai ales la iarbă verde.

Burger vegetarian
Burger vegetarian

Alternativa la clasicul burger din carne de vita, burgerul vegetarian (sau chiar de post) este o prezenta cel putin la fel de gustoasa, pe care cei care nu consuma produse de origine animala o iubesc. Alcatuit din legume aflate la indemana, aromat cu ciuperci de padure ai parfumat cu mirodenii, burgerul vegetarian va va suprinde prin gust ai consistenta. Incercati reteta aceasta pentru diversitate sau pentru cand aveti musafiri vegetarieni.