• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole

Coaste la grătar – secrete pentru rezultate perfecte
Coaste la grătar – secrete pentru rezultate perfecte

Regele grătarului în România? Porcul, categoric. Votat de poporul pofticios și reales în fiecare vară, pentru mandate de cel puțin 3 luni pe grătarele tuturor. Succesul nu e întâmplător. Promisiunile sale electorale nu sunt niciodată în van (arome inegalabile, frăgezime, suculență), ca să nu mai zicem că este mereu susținut de o echipă imbatabilă de specialiști precum mici, cârnăciori și hot-dogi gata-gata să sară pe grătar pentru tine.

Cea mai dulce frământare
Cea mai dulce frământare

Pâini, plăcinte, cozonaci, cu tot dragul să le faci! Mai ales atunci când le cunoști toate secretele și toate capriciile. Partea cea mai frumoasă e că oricât de priceput ai fi cu cântăritul, cu îndulcitul, cu asamblatul, vei fi invariabil cuprins de niște emoții dulci atunci când pui tava în cuptor. Ce să-i faci, așa se manifestă pasiunea. Ca să nu te frămânți prea tare cu gândurile prăpăstioase, întâi de toate învață să frămânți corect aluatul și cucerește-l cu tehnici infailibile.

Untul cu de-amănuntul
Untul cu de-amănuntul

Nu zicem neapărat că n-am putea trăi fără unt, dar prin bucătăriile de restaurant și cele de acasă s-ar intra masiv în depresie. Biscuiți cu unt? Beurre noisette? Beef steak cu unt? Ravioli cu unt și salvie? Sosuri fine, aluaturi fragede, cartofi noi în unt? Incredibila pâine cu unt și cu gem? Ahhh, minunate-s căile untului și rețetele pe care doar el le desăvârșește :)

Plăcintă cu afine
Plăcintă cu afine

Este imposibil să nu-ți placă tarta cu afine proaspete. Fiind în anotimpul în care suntem înconjurați de atâtea fructe proaspete trebuie să profităm din plin și să preparam cele mai sănătoase delicii pentru întreaga familie. Această rețetă de plăcintă este și destul de săracă în calorii ca să nu ne facem griji atunci când o savurăm.

Aluat pentru plăcintă
Aluat pentru plăcintă

Dacă îți dorești să faci plăcinte simple dar nemaipomenite trebuie să ai o rețetă simplă de aluat care să fie potrivită pentru orice umplutură. Încearc-o pe cea din aluat dospit, după o rețetă tradițională, pentru plăcinte cu foi făcute în casă, moi și pufoase.

Fajitas de pui by Kitchen Craft
Fajitas de pui by Kitchen Craft

Fajitas de pui este o reţetă tradiţională din bucătaria mexicană şi este un preparat pe bază de pui cu ardei şi ceapă învelite într-o delicioasă tortila şi cel mai adesea asezonată cu sos salsa.

Cuțitele de bucătărie: calitate vs preț
Cuțitele de bucătărie: calitate vs preț

Un cuțit de calitate nu te va face un bucătar mai bun. Dar îți va oferi confort și ușurință în manevrare, deci plăcerea de a scoate de sub lama lui ingrediente perfect finisate. Nu știm în alte domenii cum o fi, dar în ceea ce privește cuțitele de bucătărie, prețul piperat e strâns legat de calitate. Întrebarea este: care sunt diferențele între un cuțit scump și unul ieftin? Și cât de importante sunt aceste diferențe în mâna unui bucătar amator?

Cele mai vechi metode de conservare a alimentelor
Cele mai vechi metode de conservare a alimentelor

Sigur că nu întotdeauna am avut la îndemână supermarketuri cu rafturi și frigidere pline de alimente care rezistă, rezistă, rezistă (vorba reclamei). Ba din contră, alimentele fără conservanți, adică așa cum le-a lăsat mama natură, nu prea rezistă. Bine că ne-am dat seama devreme, încă de pe la începuturile istoriei, că putem să păstrăm mâncarea mai mult timp prin diferite metode, majoritatea descoperite accidental. Dar accidente ca astea să tot fie!

Chifteluțe de porc cu sos dulce-acrișor
Chifteluțe de porc cu sos dulce-acrișor

Dacă îţi plac chifteluţele şi eşti şi fan mâncare chinezească, atunci trebuie să le încerci în această combinaţie. Este un preparat cu un gust mai neobişnuit, uşor dulceag, dar şi acrişor care merge de minune cu o salată verde sau o garnitură de orez.

Supă gulaș de vită
Supă gulaș de vită

Ușor picantă, colorată, savuroasă și bună de servit la orice masă, o astfel de o ciorbă gulaș din carne de vită, inspirată din bucătăria ungurească, este pe cât de simplă, pe atât de aromată şi surprinzătoare!